شهر کتاب با میزبانی سازمان منطقهی آزاد قشم، دومین دورهی جشنوارهی ملی عودنوازی را با نام «راه عود» در کرانهی خلیج نیلگون فارس برگزار خواهد کرد. نوای دلنواز عود سفر خود را در مسیری بیش از هزار کیلومتر با گذر از تهران، مشهد، نور، تبریز، کرمانشاه، اهواز و یزد در جزیرهی رخشان قشم به پایان خواهد رساند.
«راه عود» که به نوعی پاسداشت معنوی این ساز در حیات موسیقایی مردم ایران و بهویژه مردمان جنوب ایران به شمار میرود، مجالی برای جوانان چیرهدست عودنواز فراهم آورده است تا در رقابتی موسیقایی این ساز دیرسال ایرانی را همپایهی جایگاهش ارج نهند و ترویج کنند.
عود از جمله سازهای زهی ـ زخمهای دیرینهی موسیقی ایرانی است که در سال ۱۴۰۱ مهارت ساختن و نواختن آن بهصورت مشترک با سوریه، در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
فراخوان این جشنواره در بهمن ماه ۱۴۰۳ منتشر شد. نوازندگان در گروههای سنی مختلف برای شرکت در بخش رقابتی این رویداد در مهلت زمان تعیین شده آثار خود را ارسال کردند. این آثار در بوتهی داوری محمدرضا ابراهیمی، نگار بوبان، حسین بهروزینیا، احمد بیت سیاح، حمید حاصلی، محمدرضا درویشی، شهرام غلامی، محمدرضا فیاض و مرتضی کریمی (از ایران)، دکتر محمت بیتماز (از ترکیه)، طارق جندی (از اردن) و نصیر شَمه (از عراق) ارزیابی شدند.
آیین اختتامیهی راه عود از ۲۵ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ در جزیرهی قشم برگزار خواهد شد و حضور مخاطبان و علاقهمندان ادای دینی است به فرهنگ موسیقایی ایران و دلگرمی و تشویقی است برای استعدادهای درخشان این مرز پر ذوق و هنر.
لینک کوتاه مطلب:
https://culture.bookcity.org/9e4o
۲۵ تا ۲۸ فروردین، جزیرهی قشم
درنگی بر بازتاب «بهار» در ادبیات داستانی ایران
درسی از اساطیر دیروز برای بهسازی و نجات امروز
چه کتابهایی در سال ۱۴۰۳ خوانندگان را جذب کردند؟
چگونه قدم اول را برای خلق شخصیت اصلی داستانتان بردارید؟