img
img
img
img
img

درخت‌ها و قتل مرزوق

با حضور موسی اسوار، امید طبیب‌زاده و آبتین گلکار

به تازگی کتاب درخت‌ها و قتل مرزوق نوشته‌ی عبدالرحمن منیف با ترجمه‌ی موسی اسوار از سوی انتشارات هرمس منتشر شد.عبدالرحمان مُنیف (۲۰۰۴- ۱۹۳۳) را از بزرگ‌ترین نویسندگان عرب در قرن بیستم می‌دانند. خصلت بارز اغلب آثار او انعکاس واقعیت‌های تلخ سیاسی و اجتماعی جهان عرب است خاصه در کشورهای استبدادزده‌ای که خودکامگان حاکم اراده‌ی خود را بر مردم و مقدرات و سرنوشت آنها تحمیل می‌کنند و جوّ فشار و اختناق و سرکوب سیاسی آثاری گرانبار دارد و احساس سرکوفتگی و فروپاشی و درهم‌شکستگی در خودآگاه و ناخودآگاه آدم‌ها می‌نشاند.
 «درخت‌ها و قتل مرزوق» نخستین اثر و از معروف‌ترین آثار نویسنده‌ی بزرگ و نامی جهان عرب، عبدالرحمان مُنیف است که از همان بدو انتشار با استقبال مخاطبان و تحسین منتقدان روبه‌رو شد. این رمان دغدغه‌های انسان معاصر را که آزادی و امکان اشتغال و مشارکت در ساخت جامعه و تأمین زندگی و آینده بنا به علل و شرایط سیاسی و اجتماعی از او سلب شده است، بازگو می‌کند.
نویسنده در این رمان دو نمونه شخصیت از یک نسل، نسلِ پس از جنگ جهانی دوم، را تحلیل می‌کند. این دو شخصیت با وجود تفاوت‌های خود در تجارب زیسته و لایه‌های ذهنی، یک وجه مشترک دارند؛ غربت در وطن. این وجه جلوه‌ای است از سرشت کلی انسان معاصر در جهان عرب است که به باور نویسنده در احساس درونیِ شکست متبلور است و بنا به تحلیل او از فشار و سرکوب نشئت می‌گیرد.

نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه  نهم اسفند ساعت ۱۵ به نقد و بررسی کتاب «درخت‌ها و قتل مرزوق» اختصاص دارد که با حضور موسی اسوار، امیدطبیب‌زاده و آبتین گلکار برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc و صفحه‌ی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.

كلیدواژه‌های مطلب: /

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  فایل شنیداری نشست «روانشناسی دین»

با حضور:
دکتر محمد دهقانی، دکتر محمد گلزاری

۸ آذر ۱۳۹۰

  سیصد گل سرخ در نوای شاعر فردا

شاعر سیاه نمایی نمی‌کند اما رنگ سیاهی‌ها در شعر او غلیظ‌تر می‌شود و از این رو برانگیزاننده‌تر و اثرگذارنده‌تر.

  جنگ و صلح در اندیشه‌ی عبدالرحمن جامی

با حضور دكتر صلاح‌الدين جامی، دكتر محمد داوود عرفان و علی‌اکبر امینی

  زن‌ستیزی در آثار جامی

با حضور دکتر سپیده موسوی

  بررسی سیمای زن از نگاه جامی

با حضور دکتر سپیده موسوی