img
img
img
img
img

هنر خودکنترلی در عصر دیجیتال

مهرناز بهروش

سی‌بوک: دیسیپلین یا همان «نظم و انضباط» یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی در زندگی هر فردی است. دیسیپلین درواقع به مجموعه‌ای از قوانین و مقرراتی اطلاق می‌شود که در حین انجام هر کار یا فعالیتی بهتر است رعایت شود تا بتوان به موفقیت رسید و این دیسیپلین داشتن راهی برای صداقت، سخت‌‌کوشی، ایجاد انگیزه و خسته‌نشدن در هر کاری است. دیسیپلین مانند یک ابرقدرت است که با کمک آن می‌توانید تمام جنبه‌های زندگی خود را زیرورو کنید. اما توسعه‌ندادن آن ممکن است مشکلات مختلفی مانند حواس‌پرتی، به‌ تعویق‌انداختن کارها، مشکلات مالی، به‌هم ریختگی روحی و بسیاری مشکلات دیگری را برای‌تان به وجود آورد.

دیسیپلین یک ویژگی شخصیتی در نظر گرفته می‌شود که به افراد کمک می‌کند تا وظایف خود را در یک مهلت مشخصی انجام دهند. این ویژگی به زندگی ما نظم می‌بخشد، آن را کارآمدتر می‌کند، باعث وقت‌شناسی می‌شود و به ما کمک می‌کند تا برانجام به‌موقع وظایف‌مان تمرکز کنیم. زندگی بدون دیسیپلین درست مانند یک کشتی بدون رادار است! بنابراین اهمیت آن را در زندگی نمی‌توان نادیده گرفت. بسیاری از مردم نمی‌دانند از کجا باید دیسیپلین داشتن را شروع کنند و هدف این مطلب همین است؛ کمک به شما تا بتوانید راه خود را به زندگی موفق‌تر و با نظم‌تر پیدا کنید. پس در ادامهٔ مطلب با ما همراه باشید تا ببینیم چطور می‌توانیم با دیسیپلین زندگی‌مان را تغییر دهیم.

می‌خواهید ورزش‌کردن را شروع کنید اما انگیزه و توان ندارید؟ می‌خواهید سالم‌تر غذا بخورید اما با دیدن غذاهای ناسالم وسوسه می‌شوید و دوباره این چرخه تکرار می‌شود؟ می‌خواهید مدیتیشن کنید و سیگار یا مشروبات الکلی را ترک کنید؟ دوست دارید بیشتر مطالعه کنید و وضعیت مالی خود را بهبود ببخشید؟ تمام این‌ها به دیسیپلین برمی‌گردد.

شادی، موفقیت و رضایت همگی از تمرکز و خودکنترلی یا همان داشتن دیسیپلین ناشی می‌شوند. شاید باورِ داشتن به تأثیرگذاری این ویژگی در زندگی امروزه سخت باشد، اما مطالعات نشان داده‌اند افرادی که نظم و انضباط یا به اصطلاح دیسیپلین دارند، بسیار شادتر هستند، چرا؟ چون با نظم و انضباط و خودکنترلی ما درواقع به اهدافی که واقعاً به آن‌ها اهمیت می‌دهیم دست می‌یابیم.

حتی قدیسان و راهبانی که مراقبه می‌کنند ابتدا هنر نظم و انضباط داشتن را تمرین می‌‌کنند. فردی که دیسیپلین درستی در زندگی داشته باشد در مسیر درست قرار دارد و همین پل ارتباطی بین اهداف و دستیابی به آ‌ن‌ها خواهد شد. بنابراین می‌توان این ویژگی را کلید موفقیت دانست. منضبط ماندن به شما کمک می‌کند به‌راحتی بدون داشتن استرس کارهای روزانه‌تان را انجام دهید. نظم و انضباط داشتن همچنین به دانشجویان و دانش‌آموزان کمک می‌کند تا درس‌هایشان را به‌طور منظم مطالعه کنند تا استرس نداشته باشند و همچنین جلوی افسردگی آن‌ها را خواهد گرفت.

دیسیپلین در زندگی چه اهمیتی دارد؟

این اصطلاح یا همان «نظم و انضباط» داشتن را همه می‌فهمند و می‌دانند که چقدر در زندگی تأثیرگذار است، اما افراد کمی واقعاً آن را درک می‌کنند و این مسئله حتی ممکن است برای مشهورترین و موفق‌ترین افراد هم اتفاق بیفتد. تمام موجودات زنده براساس نظم و انضباط آفریده شده و زندگی می‌کنند چون بدون آن سردرگمی شکل خواهد گرفت. 

مارکوس اورلیوس می‌گوید: «شما قدرت این را دارید که ذهن خودتان را کنترل کنید نه رویدادهای بیرونی را. این را درک کنید و آن‌وقت توانِ انجام هر کاری را خواهید داشت.»

استراتژی‌های خاصی وجود دارد که می‌توانید با کمک آن‌ها دیسیپلین را وارد زندگی‌تان کنید و با اراده‌ای قوی برای خودتان زندگی شادتری بسازید و رضایت بیشتری داشته باشید. اگر به دنبال کنترل عادت‌ها و انتخاب‌های خودتان هستید، در ادامه چند راهکار به شما می‌‌گوییم که کمک‌تان می‌کند برخود انضباطی مسلط شوید.

قدم اول: نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید

همهٔ ما نقاط ضعفی داریم. خواه میل نوشیدن به الکل یا خوردن غذای ناسالم باشد، یا وسواس نسبت به رسانه‌های اجتماعی و چک‌کردن مداوم اینستاگرام یا اعتیاد به بازی‌های ویدئویی… تمامی این‌ها تأثیر مشابهی روی ما دارند. بنابراین نقاط ضعف تنها مربوط به مناطقی نیستند که ما روی آن‌ها کنترلی نداریم. همهٔ ما در جایی ضعیف و در جای دیگری قوی عمل می‌کنیم. مثلاً شاید بتوانید به راحتی یک جلسهٔ سخت را پیش ببرید یا کاغذبازی‌های اداری را انجام بدهید یا بتوانید زمانی که رئیس‌تان سرتان دادو‌بیدار می‌‌کند خشم‌تان را کنترل کنید اما برعکس شاید کس دیگری باشد که ناخودآگاه یا حتی خودآگاه از چنین شرایطی اجتناب کند! بنابراین می‌توانید نقاط ضعف خودتان را بشناسید و سعی کنید با آن‌ها مقابله کنید یا حتی انجام بسیاری از آن‌ها را به دیگران واگذار کنید. 

خودآگاهی یکی از ابزارهای قدرتمند برای مقابله با نقاط ضعف‌تان است اما نیاز به تمرکز مداوم و تصدیق نقاط ضعف‌تان دارد. اغلب افراد یا سعی می‌کنند وانمود کنند که آسیب‌پذیری‌هایشان وجود ندارد یا این‌که با یک طرز فکر ثابتی تسلیم آن‌ها می‌شوند و دست‌هایشان را به نشانهٔ شکست بالا می‌برند و می‌گویند: «خب، همینه که هست!» شما باید نقاط قوت خود را پیدا کنید اما پیدا کردن معایب و نقاط ضعف‌تان از آن هم مهم‌تر است. تا زمانی که این کار را نکنید نمی‌توانید بر نقاط ضعف‌تان غلبه کنید و دیسیپلین داشته باشید.

با مطالعهٔ کتاب‌های زیر می‌‌توانید خیلی راحت به خودآگاهی برسید و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید.

هنر شفاف‌اندیشی | پاتریک کینگ | میترا میرشکار | نشر تمدن علمی

چه چیزی موجب می‌شود سریع نتیجه گیری کنیم، به غلط ارزیابی کنیم و در حالی که باید بر همه چیز اشراف داشته باشیم، مدام خطا کنیم؟ چرا اغلب اوقات برخلاف علایق‌مان عمل می‌کنیم؟ مابه‌ندرت جهان را آن‌گونه که واقعاً وجود دارد می‌بینیم، و قادر نیستیم که شفاف بیاندیشیم و باورهایمان حتی در مورد خودمان را بر پایهٔ دروغ و فرضیاتی نامعتبر بنا می‌کنیم. هنر شفاف‌اندیشی اثر پاتریک کینگ متخصص تعامل اجتماعی و دوستیابی آنلاین و ارتباطات اجتماعی است. این نویسنده معتقد است که داشتن این هنر در کنار دیگر هنرهای انسان از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با کمک این هنر شما می‌توانید هوشمندانه‌تر، بهتر و سریع‌تر فکر کنید  و به راحتی به حقیقت، خِرد و آگاهی برسید. با مطالعهٔ این کتاب و توجه به نکات ظریف و دقیقش، می‌توانید این نابسامانی‌های ذهنی را پایان دهید و با کمک روش‌های علمی دیگر گمراه نشوید یا فریب نخورید و نگاهی به تمام خیالات واهی خودتان بیندازید و حتی از دست آن‌ها خلاص شوید.

کوهستان تویی | بریانا ویست | غزاله شکرایی | نشر چشمه

کتاب کوهستانی تویی اثر بریانا ویست نویسندهٔ پرفروشی است که ۱۰۱ مقاله‌اش طرز فکر بسیاری از مردم را تغییر داد. این کتاب در سال ۲۰۲۰ منتشر شد و بیش از 1 میلیون نسخه از آن در سراسر دنیا به فروش رفت. کتاب کوهستان تویی، کتابی دربارهٔ خودویرانگری است. این‌که چرا این کار را انجام می‌دهیم، چه زمانی آن را انجام می‌دهیم و چگونه می‌توانیم خودویرانگری را برای همیشه متوقف کنیم. کتابِ کوهستان تویی شما را به اعماق چالش‌هایتان در زندگی می‌کشاند و به شما یاد می‌دهد چطور بر خود و چالش‌هایتان مسلط شوید. این کتاب گنجینه‌ای از خرد است که به شما غلبه بر الگوهای خودویرانگر و پذیرش رشد شخصی را یاد می‌دهد. با مطالعهٔ کتاب کوهستان تویی از خودویرانگری به خودسازی برسید.

قدم دوم: وسوسه‌ها را از بین ببرید

اسکار وایلد می‌گوید: «من می‌توانم در برابر هر چیزی مقاومت کنم به جز وسوسه!»

حتماً ضرب‌المثل «از دل برود هر آنکه از دیده برفت» را شنیده‌اید. ممکن است احمقانه به‌نظر برسد اما این عبارت توصیف قدرتمندی را ارائه می‌دهد. یعنی به‌سادگی می‌توانید با حذف بزرگ‌ترین وسوسه‌ها از محیط اطراف‌تان، دیسیپلین خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید. اگر می‌‌خواهید سالم‌تر غذا بخورید، غذای ناسالم را از خودتان دور کنید؛ یا اصلاً آن‌ها را در سطل زباله بیندازید. اگر می‌خواهید سیگار نکشید، بستهٔ سیگارتان را دور بیندازید. اگر می‌خواهید بهره‌وری خود را در محل‌کار افزایش دهید، یک فهرست انجام کارها برای خودتان درست کنید و مدیریت کارهای‌تان را بهبود ببخشید. اعلان‌های اپلیکیشن‌های خود را خاموش کنید و تلفن همراه خود را روی حالت بی‌صدا قرار دهید. اولویت‌بندی کنید و اجرا کنید. 

هر چه حواس‌پرتی کمتری داشته باشید، تمرکز بیشتری روی دستیابی به اهداف خود خواهید داشت. با حذف تأثیرات بد، خود را برای موفقیت آماده کنید. در ادامه چند کتاب به شما معرفی کرده‌ایم که با کمک آن‌ها می‌توانید راحت‌تر تمرکز کنید. 

نظم بیرونی، آرامش درونی | گرچن روبین | سهند نصر | نشر میلکان

در خانه، در محل کار و در زندگی، وقتی دارایی‌های‌مان را تحت کنترل داشته باشیم، می‌توانیم محیط آرام‌تر و شادتری ایجاد کنیم. برای بیشتر ما، نظم بیرونی در آرامش درونی سهیم است و راهکاری جادویی و همگانی برای ایجاد نظم وجود ندارد. در زندگی شاد، میزی شلوغ یا کمد شلوغ لباس مشکلی پیش پاافتاده است، اما گرچن روبین به این نتیجه رسیده که کنترل کردن وسایل‌مان باعث می‌شود احساس کنیم زندگی‌مان در اختیار خودمان است. با ۱۵۰ ایدهٔ عینی برای رفع به‌هم ریختگی و نکاتی که گاهی غافلگیرکننده‌‌اند، گرچن روبین دشواری‌های کلیدی ایجاد نظم بیرونی را از میان برمی‌دارد. روبین با کمک هوش شگرفی که دارد و میل به امتحان کردن همه چیز، یک سال از عمرش را به یافتن همه نوع نظریهٔ خوشبختی و امتحان کردن آن‌ها روی خودش سپری کرده است.

مینیمالیسم دیجیتال | کال نیوپورت | ناهید ملکی جبرسرایی | نشر نوین

رابطهٔ کنونی ما با فناوری‌های این جهان پر از ارتباطات، بی‌ثبات است و ما را به ناامیدی خاموش نزدیک می‌کند. اما ما هنوز توانایی تغییر این وضعیت را داریم. البته نمی‌توانیم برای انجام این کار منفعلانه عمل کنیم و به ابزارها، سرگرمی‌ها و حواس پرتی‌های آشفته و افسار گسیختهٔ عصر اینترنت اجازه دهیم تا به ما چگونگی گذراندن وقت یا نحوهٔ احساساتمان را دیکته کنند. بلکه بایستی خوبی‌های این فناوری‌ها را استخراج کنیم و بدی‌های آن‌ها را کنار بگذاریم. کال نیوپورت، استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه جورج تاون در شهر واشینگتن دی‌سی است. او که علاوه بر تحقیقات آکادمیک، دربارۀ تلاقی فناوری دیجیتال و فرهنگ نیز می‌نویسد در این کتاب دلایل درست بودن مینیمالیسم دیجیتال را توضیح داده است. 

قدم سوم: اهداف روشنی تعیین کنید و یک برنامهٔ اجرایی داشته باشید

اگر امیدوارید به درجات بالاتری از دیسیپلین برسید، باید دید روشنی نسبت به کارهایی که می‌خواهید انجام دهید یا اهداف‌تان داشته باشید. همچنین باید درک درستی از معنای موفقیت داشته باشید و آن را برای خودتان معنا کنید. به‌هرحال اگر ندانید به کجا قرار است بروید ممکن است به سادگی راه‌تان را گم کنید یا منحرف شوید. به یاد داشته باشید که باید کارهایتان را اولویت‌بندی کنید. زمانی که متخصصین با مشتریان شرکتی خود در مورد برنامه‌ریزی استراتژیک، اجرا و تحول سازمانی کار می‌کنند، به آن‌ها یادآوری می‌کنند که داشتن ده اولویت به معنای عدم اولویت است! بنابراین یک برنامهٔ روشن برای خودتان بریزید و هر گامی را که باید برای رسیدن به اهداف خود بردارید، مشخص کنید. 

ما با دیسیپلین به دنیا نیامده‌ایم؛ این یک رفتار آموخته‌شده است و درست مانند هر مهارت دیگری می‌توانید به آن مسلط شوید اما این کار نیاز به تمرین و تکرار دارد و باید برای‌تان تبدیل به یک عادت شود. گرچه تلاش و تمرکزی که خودانضباطی می‌طلبد ممکن است برایتان خسته‌کننده باشد. هر چه زمان می‌گذرد، کنترل کردن اراده‌تان سخت‌تر و سخت‌تر خواهد شد. هر چه وسوسه یا تصمیم بزرگ‌تر باشد، انجام کارهای دیگری که نیاز به خودکنترلی دارند چالش‌برانگیزتر خواهد شد. بنابراین با داشتن یک برنامهٔ روزانه و تهیهٔ فهرست کارهیاتان، می‌توانید مرزهای اراده را جابه‌جا کنید. در ادامه چند کتاب به شما معرفی می‌کنیم تا به کمک آن‌ها بتوانید برنامه‌ریزی کردن درست را یاد بگیرید.

فرمول برنامه‌ریزی | دیمون زاهاریادس | امیرپویا چراغی | نشر نوین

میلیون‌ها نفر از برنامه‌هایی استفاده می‌کنند که منجر به ناکامی‌شان می‌شود. آن‌ها هرچقدر هم که سخت‌کوش باشند، در پایان هر روز، فهرست بلند بالایی از کارها و وظایف ناتمام برایشان باقی می‌ماند.. اما برای مدیریت کارها و زمان، راه حل ساده‌ای وجود دارد: بکارگیری رویکردی که به طور منحصر به فردی برای کمک به ساماندهی، مدیریت، و انجام به موقع تمام کارها و مسئولیت‌هایتان، طراحی شده باشد. این رویکرد در کتاب فرمول برنامه ریزی توضیح داده می‌شود. این کتاب، راهنمای مفیدی برای ایجاد یک سیستم مدیریت وظیفهٔ شخصی موثر است. دیمون زاهاریادس در این کتاب به شما نشان می‌دهد چگونه می‌توانید کارهایتان را مدیریت کنید و برنامه‌هایی بریزید که کمک کنند مهم‌ترین کارهایتان را به انجام برسانید و استرس خود را کاهش بدهید. 

برنامه انضباط فردی روزانه | مارتین میدوز | محمد ابراهیمی | نشر فراهنر

آیا هدف‌گذاری می‌کنید اما وقتی برنامه‌هایتان به نتیجه نمی‌رسد دلسرد می‌شوید؟ همهٔ ما شخصی را می‌شناسیم که ظاهراً برای رسیدن به موفقیت به دنیا آمده است و در هر زمینه‌ای از تناسب اندام گرفته تا سلامتی و تجارت به تمام اهداف خود می‌رسید. شما هم این موفقیت را می‌خواهید و می‌دانید که می‌توانید آن را به‌دست آورید، اما چگونه؟ مارتین میدوز در کتاب برنامه انضباط فردی روزانه که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد نشان می‌دهد که حتماً در راه رسیدن به موفقیت موانعی وجود دارد ولی شما نباید از این موانع دوری کنید بلکه باید از آن‌ها عبور کنید و برای این کار به نظم و انضباط شخصی و اراده نیاز دارید که بتوانید تا انتهای مسیر پیش بروید. با مطالعهٔ این کتاب می‌توانید دیسیپلین قدرتمندی ایجاد کنید و در مواجهه با ناملایمات، هوس‌ها، وسوسه‌ها و ناراحتی‌ها بایستید و حتی نسبت به آن‌ها احساس خوبی داشته باشید. با تمرین‌های سادهٔ روزمرهٔ این کتاب می‌توانید مهارت‌های غلبه بر موانع زندگی را بیاموزید و عادت‌های مفیدی در خودتان ایجاد کنید.

قدم چهارم: درک خود را از قدرت اراده تغییر دهید

اگر فکر می‌کنید اراده‌تان بسیار محدود است، احتمالاً تابه‌حال از محدودیت‌های خودتان فراتر نرفته‌اید. مطالعات نشان می‌دهد که قدرت اراده می‌تواند در طول زمان کاهش یابد اما در مورد تغییر این ادراک چطور؟ چرا فرض می‌کنیم که ارادهٔ ما برای پیروزی فقط تا یه حدی می‌تواند ما را پیش ببرد؟ وقتی با ارادهٔ نامحدود آشنا بشوید و مفهوم آن را درک کنید، آن‌وقت به رشد، دستیابی به اهداف بیشتر و توسعهٔ سرسختی ذهنی نیز اعتقاد پیدا خواهید کرد. این همان فلسفهٔ تعیین اهدافِ «کششی» است. به‌طور خلاصه، تصورات درونی ما در مورد قدرت اراده و خودکنترلی می‌تواند نشان بدهد که چقدر دیسیپلین داریم. اگر بتوانید این موانع ناخودآگاه را از بین ببرید و واقعاً باور داشته باشید که می‌توانید هر کاری را انجام دهید، در این صورت انگیزهٔ بیشتری برای تحقق این اهداف خواهید داشت. در ادامه چند کتابِ جذاب دربارهٔ قدرت اراده به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید با افکار خود آشنا شوید.

تمامی تفکرات خود را باور نکنید | جوزف انگوین | ابوالفضل سنجرانی | نشر جمهوری

مهم نیست که چه اتفاقی برای شما افتاده است، اهل کجا هستید یا چه کاری انجام داده‌اید و می‌خواهید چه کاری انجام دهید، باز هم می‌توانید آرامش کامل، عشق بی‌قید و شرط و رضایت کامل و شادی فراوانی را در زندگی خود بیابید. تمامی تفکرات خود را باور نکنید اثر جوزف انگوین است و در سال ۲۰۲۲ منتشر شد. در این کتاب شما علت اصلی همهٔ رنج‌های عاطفی و روانی و چگونگی دستیابی به آزادی ذهن برای ایجاد زندگی بی‌دردسر را خواهید آموخت. این کتاب به شما دیدگاه جدیدی دربارهٔ تجربه‌های انسانی خواهد داد و به شما امکان می‌دهد تا به رنج خود پایان دهید و هر احساسی که می‌خواهید را در خودتان ایجاد کنید. این کتاب به شما کمک می‌کند تا فراتر از تفکر خود بروید و حقیقت آنچه را که به طور شهودی در اعماق روح خود حس می‌کنید، در واقعیت بیابید.

بی‌حد و مرز | جیم کوییک | شهلا ثریا صفت | نشر نوین

کتاب بی‌حدومرز راهنمای گام به گام جیم کوییک برای استفادۀ حداکثری از قدرت مغز در دنیایی است که به سرعت به سمت تغییر پیش می‌رود. او به‌عنوان پسری با «مغز آسیب‌دیده»، بر چالش‌های یادگیری غلبه کرد و به یک متخصص مشهور جهانی تبدیل شد. بیش از ۳۰ سال است که او به دیگران قدرت می‌بخشد تا از طریق فکر، انگیزه و روش‌های مبتنی بر علم، از تمام پتانسیل مغز خود استفاده کنند. ما در یک سفر مادام‌العمر برای رشد قرار داریم و به‌ويژه ذهن ما همیشه در حال تغییر و رشد است. کتاب بی‌حدومرز به سه بخش تقسیم می‌شود: ذهنیت، انگیزه‌ و روش‌ها و برای هر یک از این بخش‌ها، نویسنده راهکار‌هایی را پیشنهاد داده تا بتوانید محدودیت‌هایتان را برطرف کنید و در یک کلمه واقعاً مغزی بی‌حدومرزداشته باشید!

برای آشنایی بیشتر با این کتاب، مطلب دیگر ما با عنوان کشف قدرت‌های واقعی مغز را بخوانید.

قدم پنجم: خودتان را ببخشید و به جلو حرکت کنید

حتی با تمام برنامه‌ریزی‌های خوب و نیت‌های پاک‌مان، گاهی نمی‌شود و ما کوتاه می‌آییم. بنابراین در مسیرتان فرازونشیب، موفقیت‌های بزرگ و شکست‌های تأسف‌باری را تجربه خواهید کرد اما کلید در ادامه‌دادن است. مثلاً اگر قصد دارید کاری مناسب پیدا کنید و چند روزمهٔ شما رد می‌شود، آیا باید در غم غوطه‌ور شوید؟ جواب این سوال خیر است! باید فوراً برای کارهای بیشتری درخواست بفرستید، سخت‌تر تلاش کنید و تنها در این صورت است که می‌توانید شغلی مناسب و یا حتی شاید بهتر پیدا کنید. اگر در زندگی دچار اشتباه شدید، با پرسیدن پنج چرا از خودتان، علت اصلی را پیدا کنید و ادامه دهید. به خودتان اجازه ندهید درگیر احساساتی مانند گناه، عصبانیت یا ناامیدی شوید چون این احساسات فقط شما را بیشتر به پایین می‌کشند و مانع پیشرفت شما می‌شوند. از اشتباهات خود درس بگیرید و خودتان را ببخشید و سپس به بازی برگردید و پیش بروید. در ادامه چند کتابِ خواندنی به شما معرفی کرده‌ایم تا با کمک آن‌ها بتوانید خودتان را ببخشید  و رو به جلو حرکت کنید.

به خیالم فقط من این‌طورم | برنه براون | نیلوفر دهقانی | نشر میلکان

تلاش برای رسیدن به کمال طاقت‌فرسا وبی‌وقفه است. سیل دائمی انتظارات اجتماعی وجود دارد که به ما می‌آموزد که ناقص‌بودن مترادف با ناکافی‌بودن است. به هر طرف نگاه می‌کنیم پیام‌هایی می‌بینیم که به می‌گویند قرار است چه کسی و چه چیزی باشیم یا چگونه رفتار کنیم. بنابراین ما یاد می‌گیریم مبارزات خود را پنهان کنیم و با جست‌وجوی امنیت در تظاهر و کمال، از خودمان در برابر شرم، قضاوت، انتقاد و سرزنش محافظت کنیم. برنه براون استاد دانشگاه، نویسنده و میزبان پادکست آمریکایی است که در این کتاب براساس هفت سال تحقیقات پیشگامانه و صدها مصاحبه، یک حقیقت مهم را روشن می‌کند: نقص‌های ما چیزی است که ما را به یکدیگر و انسانیت‌مان متصل می‌کند. نقاط آسیب‌پذیر ما ضعف نیستند بلکه یادآوری قدرتمند برای باز نگه داشتن قلب و ذهن ما نسبت به واقعیت هستند. او در کتاب جدید خود به شما نشان می‌دهد که چطور می‌توانید شجاعت واقعی را بیاموزید و نسبت به خودتان شفقت به خرج دهید.

بگو نه، تو مقصر نیستی | گاییل لیندنفیلد | آرزو خوشایی | نشر اژدهای طلایی

احساس گناه حسی بسیار قوی در درون آدمی‌ست که دانشمندان علوم مختلف، همچون جامعه‌شناسان، فیلسوفان و الهی‌دانان، هر یک از دیدگاهی منحصربه‌فرد و متفاوت آن را تحلیل و ارزیابی می‌کنند. احساس گناه یکی از دلایل اصلی اختلالات عاطفی مانند عزت‌نفس پایین، افسردگی و سایر بیماری‌های روانی است. جامعه‌شناسان اغلب احساس گناه را نتیجهٔ ناتوانی شخص در ایفای درست نقش‌های اجتماعی خود قلمداد می‌کنند؛ فیلسوفان عموماً به تعریف دقیق این احساس و تعیین کردن شباهت‌ها و تفاوت‌هایش با احساسات مشابهی مانند عجز و خودکم‌بینی می‌پردازند. عالمان الهیات هم اغلب بر منظر ارادی احساس گناه و ارتباط آن با زندگی معنوی فرد تأکید می‌کنند. گاییل لیندن‌فیلد یکی از روان‌درمانگران برجستهٔ آمریکا است که تاکنون هفت کتاب در سطح بین‌المللی منتشر کرده است. او در این کتاب به شما نشان می‌دهد که چطور می‌توانید خودتان را از دام گناه رها کنید و به زندگی خود ادامه دهید و توضیح می‌دهد که چگونه احساس گناه به سلامت، روابط و آینده‌ٔ شغلی شما آسیب می‌رساند.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  نجات جایی است که خطر آنجاست

کرونا بیماری پست‌مدرن در گفتار فیلسوف ایرانی

  ۳۳ رمان برتر به پیشنهاد ماریو بارگاس یوسا

یوسا دو بار به توصیه‌ دو ناشر دست به معرفی بهترین آثار ادبیات جهان زد که برخی از آن‌ها به زبان فارسی نیز ترجمه شده‌اند.

  افسردگی در رمان‌ها

تعداد بسیار زیادی از نویسندگان، در طول زندگی خود با افسردگی مواجه بوده‌اند. برخی پژوهشگران اعتقاد دارند شخصیت‌های خلاق، آسیب‌پذیریِ بیشتری در مقابل افسردگی دارند.

  سعدی و جامعه هنگامی که عضوی به درد آید

سعدی با تعریف دقیق فضایل اخلاقی و جایگاه هر عضو در بدن جامعه، بنیانی نظری برای توسعه نهادی فراهم آورده که امروز نیز می‌تواند راهنمای عملی باشد.

  آیا هوش مصنوعی هیچ‌گاه هوشیار خواهد شد؟

هوش یعنی توانایی تحلیل اطلاعات، یادگیری از تجربه‌ها، و تصمیم‌گیری بر اساس داده‌ها. هوش مصنوعی در این زمینه‌ها، به سطحی بی‌سابقه رسیده است.