img
img
img
img
img
تفکرات فلسفی در باب موسیقی (سده‌های میانه اسلامی)

نسبت فیلسوفان مسلمان با موسیقی

هم‌میهن: کتاب «تفکرات فلسفی در باب موسیقی (سده‌های میانه اسلامی)»، نوشته فضل الشهادی با ترجمه سهند سلطاندوست در ۲۰۰ صفحه و با قیمت ۲۳۰ هزار تومان توسط نشر مرکز منتشر شده است. کتاب حاضر مروری بر تفکرات فلسفی در باب موسیقی نزد مهم‌ترین متفکران جهان اسلام مابین قرن‌های نهم تا پانزدهم میلادی/ سوم تا نهم هجری قمری است.

این کتاب شامل گستره‌ای از مباحث ازجمله فیزیک صوت و زیباشناسی آن، ماهیت موسیقی، جایگاه آن در طرح کلی امور و حیات آدمی و نسبت موسیقی با احساسات و رفتار بشری است. «تفکرات فلسفی در باب موسیقی» تأثیر تفکر یونانیان، به‌ویژه آرای فیثاغورس و آریستوگزنوس را در جهان اسلام حول این موضوع پی می‌گیرد و هدفش ارائه تبیینی به‌لحاظ فلسفی منسجم از تفکر نویسندگان مسلمان مدنظر، توضیح ادله محوری آن‌ها و ارزیابی انتقادی از مشی فکری‌شان است. فضل الشهادی، زاده بیروت و دانش‌آموخته دکتری فلسفه از دانشگاه پرینستون، استاد فلسفه دانشگاه راتگرز و آوازخوانی حرفه‌ای با آثاری در حوزه فلسفه اسلامی بود. 

نظرات کاربران درباره اين مطلب:

    فرزین شکوه گفت:

    به یاد شادروان استاد بزرگ عبدالله انوار می‌افتم که روی این باب زیاد کار کرده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  از بیگانگی تا رهایی

این کتاب تصویری با داستانی کوتاه اما بسیار عمیق به بررسی مفاهیمی همچون بیگانگی، بهره‌کشی در محیط کار (چرخه‌ی بروکراسی)، هویت و آزادی می‌پردازد.

  شرح بی‌فرجامی هنر در پنج داستان کوتاه

مروری بر «فرجام نیچه»

  تجربه دینی و عارفان اسلامی

نگاهی به کتاب «درباره تجربه دینی»

  آیا گذشته‌ی ما ایرانیان واقعاً گذشته است؟

 محمدحسن شهسواری با رمان ایران‌شهر روح تاریخ را احضار کرده است و خواننده را به آناتی هدایت می‌کند که مردم را در دهه‌هایی پیش وادار به نبرد برای نگاهداشت کیان خود کرد.

  داستان بلند سرسخت و داستان کوتاه کم‌بخت

این کتاب، یکی از آثار پرفروش ژاپن است.