هممیهن: کتاب «تفکرات فلسفی در باب موسیقی (سدههای میانه اسلامی)»، نوشته فضل الشهادی با ترجمه سهند سلطاندوست در ۲۰۰ صفحه و با قیمت ۲۳۰ هزار تومان توسط نشر مرکز منتشر شده است. کتاب حاضر مروری بر تفکرات فلسفی در باب موسیقی نزد مهمترین متفکران جهان اسلام مابین قرنهای نهم تا پانزدهم میلادی/ سوم تا نهم هجری قمری است.
این کتاب شامل گسترهای از مباحث ازجمله فیزیک صوت و زیباشناسی آن، ماهیت موسیقی، جایگاه آن در طرح کلی امور و حیات آدمی و نسبت موسیقی با احساسات و رفتار بشری است. «تفکرات فلسفی در باب موسیقی» تأثیر تفکر یونانیان، بهویژه آرای فیثاغورس و آریستوگزنوس را در جهان اسلام حول این موضوع پی میگیرد و هدفش ارائه تبیینی بهلحاظ فلسفی منسجم از تفکر نویسندگان مسلمان مدنظر، توضیح ادله محوری آنها و ارزیابی انتقادی از مشی فکریشان است. فضل الشهادی، زاده بیروت و دانشآموخته دکتری فلسفه از دانشگاه پرینستون، استاد فلسفه دانشگاه راتگرز و آوازخوانی حرفهای با آثاری در حوزه فلسفه اسلامی بود.
این کتاب تصویری با داستانی کوتاه اما بسیار عمیق به بررسی مفاهیمی همچون بیگانگی، بهرهکشی در محیط کار (چرخهی بروکراسی)، هویت و آزادی میپردازد.
مروری بر «فرجام نیچه»
نگاهی به کتاب «درباره تجربه دینی»
محمدحسن شهسواری با رمان ایرانشهر روح تاریخ را احضار کرده است و خواننده را به آناتی هدایت میکند که مردم را در دهههایی پیش وادار به نبرد برای نگاهداشت کیان خود کرد.
این کتاب، یکی از آثار پرفروش ژاپن است.
به یاد شادروان استاد بزرگ عبدالله انوار میافتم که روی این باب زیاد کار کرده بود.