img
img
img
img
img

واژه‌ی سال ۲۰۲۳ اعلام شد

حسین شایسته

ایسنا: انتشارات دانشگاه آکسفورد، ناشر فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد، طبق سنت هرساله، واژه سال ۲۰۲۳ را انتخاب کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، انتشارات دانشگاه آکسفورد هر سال کلمه یا عبارتی را انتخاب می‌کند که ۱۲ ماه گذشته را منعکس می‌کند و پتانسیل آن را دارد که اهمیت فرهنگی پایدار داشته باشد یا تصویری از تاریخ ارائه دهد. این انتشارات برای سال ۲۰۲۳ واژه «Rizz» را انتخاب کرده است.

«Rizz» یک کلمه پرکاربرد آنلاین، به عنوان سبک، جذابیت یا توانایی فرد برای جذب فردی دیگر تعریف می‌شود. اعتقاد بر این است که این کلمه شکل کوتاه‌شده کلمه کاریزماست که از قسمت میانی کلمه گرفته شده است. این واژه همچنین می‌تواند به عنوان یک فعل استفاده شود: «rizz up» به معنای جذب و اغوا کردن است.

انتشارات دانشگاه آکسفورد (OUP) در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این واژه توسط کارشناسان زبان در انتشارات دانشگاه آکسفورد به‌عنوان نمونه جالبی از نحوه شکل‌گیری، شکل‌دهی و اشتراک‌گذاری زبان در جوامع پیش از به‌کارگیری گسترده، انتخاب شده است. به احتمال زیاد کلمات مشتق‌شده از رسانه‌های اجتماعی و فرهنگ اینترنتی در طول زمان در زبان روزمره استفاده خواهند شد».

 این واژه در ژوئن سال جاری پس از این‌که «تام هالند» بازیگر آمریکایی در مصاحبه‌ای از آن استفاده کرد به سرعت به محبوبیت بیشتری در میان سخنوران دست یافت.

سال گذشته واژه سال آکسفورد «حالت گابلین» بود، یک اصطلاح عامیانه دیگر که «رفتار خودخواهانه، تنبل، شلخته یا حریصانه» را توصیف می‌کند.

در ماه نوامبر، سازندگان دیکشنری کالینز کلمه ۲۰۲۳ خود را «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) اعلام کردند. شرکت ناشر آمریکایی مِریِم-وبسترز نیز «معتبر» (Authentic) را به عنوان واژه سال ۲۰۲۳ انتخاب کرده است.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  تجلیل تو را گفتن با دفتر صد نتوان

به مناسبت درگذشت استاد برجسته ادبیات فارسی، جلیل تجلیل

  درباره‌ی مشکلات فلسفه‌ی اسلامی

حکمت و فلسفه و فیلسوفان مسلمان همواره در طول تاریخ مورد سوءظن اولیای دین و اهل شریعت قرار داشته است!

  «چرایی زندگی» فراتر از «چگونگی زندگی»

آن طرح که پاسخ برتر به «چرایی هستی و زندگی» داشته باشد، اقبال می‌یابد.

  دانشمند ایرانی که هزار سال پیش دیدگاهی مشابه اینشتین داشت

بیرونی به عنوان محقق بزرگ، علاوه بر پرداختن به تمام دانش روز در موضوعات گوناگون به کار‌های دیگر از جمله تاسیس آزمایشگاه‌ها در کشور‌های کنونی ایران، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان کمک شایانی کرد.

  بهمنی را چند سال پیش کشته بودند!

بهمنی هم مثل همه شاید یا حتی قطعاً، تصمیم‌های درمجموع نادرستی در مراقبت از شعر و هنرش داشته است اما نمی‌دانم آیا ما در مقام دانا و قاضی مطلق هستیم؟