هرچند که این روزها به دلایل مختلف، بیشتر افراد به کتابهای صوتی و پی دی اف علاقه دارند ولی این امر باعث نمیشود که محبوبیت کتابهای کاغذی کم شود، امروز مایلم دو اثر بینظیر از دو نشر عالی، نشر اگر و نشر نیماژ را به شما معرفی کنم که خواندنشان خالی از لطف نیست.
کتاب پاپ و موسولینی اثر دیوید آی کرتزر، در ۵۷۶ صفحه قطع رقعی، مترجم محمد قلی پور، کاری از نشر اگر.
کتاب «پاپ و موسولینی» اثری نوشته «دیوید کرتزر» است که اولین بار در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. این کتاب با استفاده از منابع و مدارک گسترده، به اتحاد جالب توجه و نامرسوم میان دو چهره قدرتمند زندگی می بخشد. این که آیا اتحاد میان آن ها واقعا یک همکاری بود یا نه، جای تردیدهای زیادی دارد اما آن ها بدون شک به کمک یکدیگر نیاز داشتند. مخاطبین با جزئیاتی خیره کننده به درون قلمرو پاپ برده و با ساز و کارهای درونی «واتیکان» آشنا می شوند: از فهرست کارهای روزانه «پاپ» و محتویات درون کشوی میز او، تا جزئیات مربوط به مواجهه «پاپ» با «موسولینی». روشی که «موسولینی» برای شکل دادن به دیکتاتوری خود برگزید، قبل از ظهور «هیتلر» در آلمان اتفاق افتاد، اما داستان های آن ها شباهت های شگفت انگیزی با هم دارد.
چهارگانهٔ «گورستان کتابهای فراموششده» اثر کارلوس روئیث ثافون نویسندهٔ فوقالعاده محبوب اسپانیایی و در اصل کاتالونیایی، در پنج جلد و با ترجمهٔ علی صنعوی به فارسی برگردانده شده است، این اثر ارزشمند را نشر نیماژ به چاپ رسانده.
رمان «سایهٔ باد» که قسمت نخست این چهارگانه محسوب میشود، ماجرای نوجوانی بهنام «دانیل» را روایت میکند که پدرش یک روز صبح برای این که خوشحالش کند او را به گورستان کتابهای فراموش شده میبرد و دانیل آنجا کتابی به نام «سایهٔ باد» مییابد که بایست تا آخر عمر از آن محافظت کند و این اولین «کتاب در کتاب» و تو در تویی رمان است و تا انتهای کتاب ما شاهد غافلگیریها، شگفتانهها، نقاط عطف و جملات نابی هستیم که شخصیتهای مختلف ایجاد کرده و بر زبان میآورند. از طرف دیگر فردی مرموز راه افتاده، سراسر اروپا را گشته و همهٔ نسخههای این کتاب عجیب را سوزانده و در ادامه…
رمان «بازیِ فرشته» قسمت دوم از چهارگانهٔ «گورستان کتابهای فراموششده» است.
« بازی فرشته» به بارسلونِ دههٔ ۱۹۲۰ رفته است، در دلِ عمارتی رهاشده. و مردی جوان از راه نوشتنِ داستانهای دلهرهآور روزگار میگذراند. او به جهان کتابها پناه آورده تا انسانها گذشتهٔ دردناکشان را به فراموشی بسپارند. اما ظهور ناشری ناشناس، یافتن کتابی مرموز در دل هزارتوی گورستان، سایهٔ عشقی آتشین، سر باز کردن پیشینهٔ عمارتی که در آن بهسر میبرد و پیوند خوردن همهٔ اینها به یکدیگر، نویسنده را به گرداب ماجرایی نفسگیر میکشاند تا روایتی دیگر از رازهای شهر بارسلون و اسراری ناگفته از رُمان «سایهٔ باد» را بازگو کند…
رمان «زندانی آسمان» قسمت سوم از چهارگانهٔ «گورستان کتابهای فراموششده» است.
داستان «زندانی آسمان» در بارسلون سال ۱۹۵۷، حدود دو سال پس از وقایع کتاب «سایهٔ باد» میگذرد. ایام کریسمس است و خانوادهٔ سمپره با وجود رونق کم بازار فروش کتاب و فضای بیروح جامعهٔ فرانکوزدهٔ اسپانیا دلایل خود را برای شاد بودن در آغاز سال نو دارند: اضافه شدن کودکی به نام خولیَن به جمع کوچک خانوادگی آنان و نیز ازدواج قریبالوقوع دوست و همکارشان رومِرو دِتورس. اما در این میان ورود مردی غریبه و مرموز به کتابفروشی و تقاضای عجیب او و فاش شدن رازهایی مهیب که بهمدت دو دهه در گذشتهٔ تاریک شهر خفتهاند، همهچیز را تحتالشعاع خود قرار میدهد.
ثافون در رمان زندانی آسمان مقدمهای رازآمیز فراهم میکند تا ذهن خواننده را برای ورود به فضای دگرگون و غیرقابل تصور جلد چهارم و نهایی مجموعهٔ «گورستان کتابهای فراموششده» آماده کند.
رمان «هزارتوی ارواح» قسمت چهارم از چهارگانهٔ «گورستان کتابهای فراموششده» است.
در جلد پایانی گورستان کتابهای فراموششده (مجلد اول و دوم) آلیسیا گریس زیبا و رازآلود با کمک خانوادهٔ سمپره و البته فرمین دوستداشتنی یکی از تکاندهندهترین توطئههای تاریخ اسپانیا را آشکار میکند.
کارلوس روئیث ثافون در جلد چهارم گورستان کتابهای فراموششده که بهدلیل حجم زیاد در دو مجلد در اختیار مخاطب فارسیزبان قرار گرفته است با قدرتی بسیار سهمناکتر از سه جلد پیشین (سایهٔ باد، بازی فرشته و زندانی آسمان) ثابت میکند که حتی با نویسندهای چیرهدستتر از نویسندهٔ سه جلد قبلی روبروییم. او در خداحافظی باشکوهش از دنیای واقعی به دنیای کتابها، به آفرینش مبتکرانهٔ گورستان کتابهای فراموششده، به همهٔ آزاداندیشان، و سرانجام به پل جادویی بین ادبیات و زندگی ما ادای احترام میکند.
نگاهی به ترجمهی جدید «غرور و تعصب»
منی برای اندیشمندان و هنرمندان شد تا ایدههای جاودان و آثار ماندگار خلق کنند.
زندگی مسئلهای نیست که باید حل شود، بلکه واقعیتی است که باید تجربه شود.
امروز سالروز درگذشت حسین پژمان بختیاری است.
زامبیها چگونه وارد دنیای ما شدند؟