محمدحسن شهسواری علاوه بر نوشتن رمان و فیلمنامه در دو حوزه آموزش رماننویسی و برگزاری کارگاه نوشتن هم ید طولایی دارد. این بار اما سراغ موضوعی رفته که نه تنها جامعه داستاننویس و فیلمنامهنویس به آن نیاز دارند بلکه هر پدیدهای که نیاز به کار خلاقه دارد، آخرین تالیف این نویسنده برایش مفید است، گیریم در حوزه کسبوکار و بازار فعالیت داشته باشد.
درباره کتاب «داستان خلاقیت» حرف میزنم. کتابی که در زیر عنوانش آمده است «راهنمای سبک زندگی برای رسیدن به تداوم در خلاقیت و شادی». تمرکز اصلی کتاب و تلاش نویسنده معطوف به این دو کلمه در زیر عنوان است: سبک زندگی. نویسنده تلاش کرده است از تجربه سی سال نوشتن حرفهایاش بهره ببرد تا کتاب «داستان خلاقیت» جذاب و خوشخوان از آب درآید.
در بخشی از پشت جلد کتاب آمده است:«حتماً شما هم تجربه خلاقیت و نوآوری ناگهانی در آفرینشهای هنری یا پروژههای علمی یا فعالیتهای حوزه کسب و کار و یا حتی زندگی روزمره را داشتهاید. خیلی وقتها اما دریچه نورانی نوآوری و خلاقیت سریع به رویتان بسته شده و حس کردهاید شادی حاصل از آن را از شما دزدیدهاند. بعد از خودتان پرسیدهاید این همه فیلسوف و کارآفرین و دانشمند و هنرمندی که میشناسیم مگر چه کار میکردند که تقریباً در سرتاسر زندگی خلاق و نوآور بودند؟»
اگر شما هم فعالیتتان با کار خلاقه گره خورده است ممکن است از خودتان سوال کنید چرا دیگران میتوانند با خلاقیت راه موفقیت را طی کنند اما من این توانایی را ندارم و هر بار با شکست مواجه میشوم. بعد ممکن است دنبال ایرادهایی بگردید که سد راه خلاقیت و موفقیت شما شدهاند.
محمد حسن شهسواری در کتاب «داستان خلاقیت» پیگیر همین موضوع شده است و از میان اندیشه فلاسفه، متخصصان علوم شناختی، زیست شناسی، روانشناسی و حتی عرفان و حکمت اشراق سبک زندگی را عامل اصلی استمرار خلاقیت معرفی میکند و این این رهگذر پیشنهاد سبک زندگی را در برابر شما قرار میدهد. اگر کسی در مسیر کار خلاقانه دچار مشکل میشود یا تصمیم گرفته است در این مسیر گام بردارد، این کتاب میتواند منبع خوبی برای مطالعه باشد.
یادآوری این نکته ضروری است که خواندن این کتاب نیاز به صبر و تانی دارد. «داستان خلاقیت» از آن دست کتابهایی نیست که برای رسیدن به خلاقیت آن را در دو یا سه شبانهروز خواند و به خلاقیت رسید. حتی خواندن کتاب آداب دارد که نویسنده علاوه بر روش پیشنهادی مطالعه کتاب در مقدمه به یک نکته کلیدی اشاره میکند و میگوید: «بهترین راه بهره بردن از آن کند خواندنش است.»
لینک کوتاه مطلب:
https://culture.bookcity.org/fw4y
پیشنهاد کتابخوانی رؤیا دستغیب
پیشنهاد کتابخوانی مریم نصراصفهانی
پیشنهاد کتابخوانی شیما بحرینی
پیشنهاد کتابخوانی گیتی صفرزاده
پیشنهاد کتابخوانی آناهید خزیر