تابناک: رمان سرزمین «زیکولا» نوشته عمرو عبدالحمید نویسنده مصری بهتازگی با ترجمه یدالله گودرزی توسط انتشارات کتابسرای تندیس منتشر و راهی سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شده است.
اینرمان سال ۲۰۱۶ منتشر شد و یکی از آثار شناختهشده نویسندهاش محسوب میشود که در قالب داستانی خیالی نوشته شده است. پیوند میان واقعیت و خیال، یکی از نکات ویژه اینکتاب است. کل داستان نیز در جهانی موازی با دنیایی که میشناسیم روایت میشود. شخصیت اصلی قصه، جوانی روستایی بهنام بهوفریک است که ناگهان خود را در سرزمینی میبیند که مردمش با پول معامله نمیکنند بلکه هرکار یا خدمتی براساس چیزی بهنام واحدهای هوش ارزشگذاری میشود.
در سرزمینی که داستان رمان مورد اشاره در آن جریان دارد، هر عمل دنیای ما که معادل پولی دارد، با میزانی از واحدهای هوش معامله میشود. اینمیان قانون زیکولا مطرح میشود که طبق آن، تمام معاملات، خدمت و مجازاتها براساس میزان هوش افراد سنجیده میشود نه ثروت. به اینترتیب اگر کسی واحدهای هوش خود را از دست بدهد، باری بر دوش جامعه است و یا مجازات میشود یا از جامعه طرد!
«سرزمین زیکولا» قانونی سخت و منصفانه دارد و قصهاش در ۲۲۰ صفحه روایت میشود.
اثری، حاصل سالها فکر و مطالعه، و پاسخی عمیق و بنیادی به پرسشهای پیرامون ماهیت، نقش و جایگاه زن در روند ساختن هویت و حقیقت انسانی.
«سرزمین زیکولا» قانونی سخت و منصفانه دارد.
آیا میتوان جنون را نه به عنوان بیماری، بلکه به عنوان شیوهای برای مواجهه با دردهای وجودی تفسیر کرد؟
بوکاک استدلال میکند که روانکاوی فروید میتواند بهعنوان لنزی برای تحلیل انتقادی جامعهی مدرن به کار رود.
محتوای رمان، انسجامی مثالزدنی دارد و حجم عظیم جزئیات دقیق تاریخی، علمی و فرهنگی خواننده را به شگفت وامیدارد.