ایسنا: این شماره با یادداشت مرتضی هاشمیپور درباره کتاب و کتابخوانی آغاز میشود و سپس مطلبی از محمد دهقانی با عنوان «در نکوهش استبداد و ستایش آزادی(سروده مینوی در سال ۱۳۱۳)» در بخش ارمغان مینوی درج شده است.
بخش گفتوگو و چند مقاله با این مطالب همراه است: «ترجمه راهی برای شناخت همدیگر و زدودن سوء تفاهمها» گفتوگو با استاد موسی اسوار، «دوستی من با استاد موسی اسوار» نوشته فتحالله مجتبایی، «یاد باد آن روزگاران یاد باد» از حسین معصومی همدانی و «با او میتوان کارهای بزرگ را سامان داد» از مهدی فیروزان.
«کروپوتکین» نوشته ای. ایچ. کار با ترجمه محمود حبیبی در بخش تاریخ چاپ شده است. «درباره اخلاق نوشتن» از محمد دهقانی، «در وصف واصف (نگاهی به شخصیت و کارنامه واصف باختری)» نوشته خلیلالله افضلی و «ازدواج پرماجرای جیوه (کیمیاگری در هزار و یکشب) نوشته فرزاد مروجی مطالب بخش زبان و ادبیات هستند.
مطالب ادبیات جهان نیز به این شرح است: «بارقههایی در باب نقد» از ادونیس با ترجمه نرگس قندیلزاده، «ایستا و پویا در نگاه ادونیس به میراث» از نصر حامد ابوزید، با ترجمه احسان موسوی خلخالی و «در کشاکش ایستا و پویا» نوشته مرتضی هاشمیپور .
«هفتخوان» نوشته علی خزاعیفر را در بخش طنز میخوانیم.
در این شماره از مجله «فردان» از شهرام آزادیان نیز یاد شده که با این مطالب همراه است: «آسوده بر کنار» نوشته ناصر رحیمی، «از شمار خرد» نوشته مصطفی موسوی، «نغمهای که ناشنیده ماند» از حمیدرضا توکلی و «در سوک مردی نابهنگام» محمد دهقانی.
همچنین «ریاضیدانِ شیفته هنر و ادبیات» نوشته محمدحسین خسروپناه، «کودکی به نام احمدرضا» نوشته سپیده نیکرو، «پرده آخر نمایش» و «نویسندهای توانا و انتخابگری زبردست» نوشته مرتضی هاشمیپور در رثای اصغر رستگار، احمدرضا احمدی، کاظم فیروزمند و باقر پرهام در این شماره آمده است.
نقد و معرفی کتاب هم از دیگر بخشهای مجله «فردان» است.
چهارمین شماره فصلنامه فرهنگی و هنری «فردان» با صاحبامتیازی و مدیرمسئولی مرتضی هاشمیپور در ۲۱۳ صفحه و با قیمت ۱۲۵ هزار تومان منتشر شده است.
شمس لنگرودی از نو مینویسد…
سیندخت حمیدیان درگذشت.
برگزیدهی ششمین دورهی جایزهی دکتر مجتبایی درگذشت.
رمان مشهور «دراکولا» اثری بود که پس از انتشارش در آخرین سالهای قرن نوزدهم، به آغازی برای ژانر ادبیات «خونآشامی» تبدیل شد.
این سخنان مخالف صریح آموزههای اسلامی در زمینه صلح، همزیستی انسانی و همبستگی بشری است.