img
img
img
img
img

غرب‌شناسی علمی‌ ـ تاریخی در گفت‌وگو با برودل

به تازگی انتشارات علمی‌وفرهنگی کتاب  سه جلدی «تمدن و سرمایه‌داری» نوشته‌ی فرنان برودل با ترجمه‌ی فرهنگ رجایی را منتشر کرده است. این اثریکی از کتاب‌های ماندگار برای فهم حوز‌ه‌ی تمدنی است که به «غرب» معروف است. محتوای کتاب از اهتمامی شگرف برای غرب‌شناسی فراتر رفته و بصیرت‌های فراوانی در خصوص وضع بشر در چارچوب تجدد یا مدرنیت عرضه کرده است.

زندگی اقتصادی نوع بشر از سده‌های قبل از میلاد تا سد‌ه‌ی چهاردهم میلادی در شبکه‌ی «راه ابریشم» با محوریت «تجارت تهاتری» و مبادلات کالاها و بازیگری اصلی قدرت‌های شرقی از جمله چین، هند، ایران صورت می‌گرفت. از چرخش معروف نظری و گفتمانی «نوزایی» و «روشنگری» و تحولات مادی انقلابات صنعتی، بروز سرمایه‌داری، و مراودات متمرکز بر پول و بانکداری، بازیگری به تدریج در حوزه‌ی تمدنی مدیترانه و بعد اروپا و در نهایت آمریکا منتقل شد. این تحول در درازای نزدیک به پنج سده رخ داد و حالا شبکه‌ای جهانی شده است. برودل در سه جلد اثر خود این تحول را در این سده‌های دوران‌ساز به تصویر کشیده است. به زعم برودل، سرنوشت‌ مادی جهانِ دست‌ساخت انسانی یک بنای سه طبقه است که طبقه‌ی اول آن را «ساختارهای زندگی هر روزه»، طبقه‌ دوم آن را «چرخه‌ی بازرگانی» و طبقه‌ی سوم آن را «چشم‌انداز جهانی» تشکیل داده است. سه جلد کتاب به ترتیب بر این سه طبقه تمرکز کرده است.

نشست هفتگی مرکز فرهنگی شهر کتاب با عنوان «غرب‌شناسی علمی‌ ـ تاریخی در گفت‌وگو با برودل و تمدن و سرمایه‌داری» با حضور دکتر فرهنگ رجایی سه‌شنبه چهارم مهر ساعت ۱۶ برگزار می‌شود. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، مرکز فرهنگی شهر کتاب مراجعه کنند.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  دکتر سعید حمیدیان در سوگ فرزند

سیندخت حمیدیان درگذشت.

  فرزین غفوری درگذشت

برگزیده‌ی ششمین دوره‌ی جایزه‌ی دکتر مجتبایی درگذشت.

  داستان گمشده‌ای که بعد از ۱۲۰ سال پیدا شد

رمان مشهور «دراکولا» اثری بود که پس از انتشارش در آخرین سال‌های قرن نوزدهم، به آغازی برای ژانر ادبیات «خون‌آشامی» تبدیل شد.

  بیانیه‌ی گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم درباره‌ی سخنان عضو مجلس خبرگان رهبری

این سخنان مخالف صریح آموزه‌های اسلامی در زمینه صلح، همزیستی انسانی و همبستگی بشری است.

  آیا بلدیم انتقاد کنیم؟

بدون تمرین نقد صحیح، زندگی بر همه تلخ می‌شود.