از آنجا که نگاه اسطورهای پیچیدگیهای جهان واقعی را نادیده میگیرد و آن را به دو قطب متضاد تقلیل میدهد، بسیاری از ما مخالف این نوع نگاه هستیم. اما میان این باور با آنچه در عمل شاهدیم فاصلهی چشمگیری وجود دارد. یعنی بسیاری از منتقدانِ نگاه اسطورهای، خود نگاهی اسطورهای دارند. برای نمونه نگاه غالب پژوهشگران ما به مسالهی تجدد ادبی نگاهی اسطورهای بوده است چرا که آن را از منظر تقابل سنت/ تجدد و جدال این دو با هم نگریسته و تبیین کردهاند. این نوع نگاه به تقلیل واقعیت میانجامد و تصویری دو قطبی و باژگونه از واقعیت ارائه میدهد.
در کتاب «دربارهی تجدد ادبی» نوشتهی عیسی امنخانی که نشر خاموش آن را منتشر کرده، سعی شده تا از ورای این نگاه اسطورهای/ دوقطبی به مسالهی تجدد ادبی پرداخته و روایتی دیگر از تجدد ادبی ارائه شود. روایتی که نسبت به روایت عرضهشده، پیچیدهتر است و از نگاه دو قطبینگر و تقلیلگرا فاصلهی بسیار دارد.
نشست نقد و بررسی کتاب «دربارهی تجدد ادبی» سهشنبه ۱۶ خرداد ساعت ۱۶ با حضور داریوش رحمانیان، بهرام پروینگنابادی، کامیار عابدی و عیسی امنخانی در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچهی سوم برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند این نشست را همزمان از صفحهی اینستاگرام این مرکز به نشانی Ketabofarhang پیگیری کنند.
نمایشنامهی این تئاتر، بر گرفته از ترجمهی ایتالیایی خسرو و شیرین است.
هوشنگ مرادی کرمانی، قصهگوی محبوب کودکان و نوجوانان ایران، اینک پس از سالها خلق داستانهایی که قلبها را لرزاند و لبها را به خنده واداشت، قلم را به زمین گذاشته است.
گزارش مراسم «نوروز در میراث شاهنامه»
مترجم رمان «همنوایی در پاییز» برگزیدهی این دوره شد.
روایت محمدرضا بهشتی از کلاسهای درس استاد مجتهدی