img
img
img
img
img
جلال متینی

درگذشت مصحح سرشناس در غربت

هم‌میهن: جلال متینی، استاد برجسته دانشگاه، محقق نام‌آور، شاهنامه‌شناس و مصحح متون کهن فارسی، در سن ۹۶ سالگی و دور از وطن دیده بر جهان فروبست. او سی‌ام دی‌ماه درگذشت اما خبر آن دیروز اعلام شد. متینی متولد ۱۳۰۷ تهران، فرزند خانواده‌ای فرهنگی و شیفته ادب، از دانش‌آموختگان دارالفنون و دانشگاه تهران بود که تدریس را نه‌تنها یک شغل، بلکه رسالتی فرهنگی می‌دانست.

او علاوه بر تدریس ادبیات و تاریخ در مدارس و دانشگاه‌های مختلف، طی سال‌های ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶ ریاست دانشگاه فردوسی مشهد را برعهده داشت. متینی سال‌ها به‌عنوان مدیر مجلات «ایران‌نامه» و «ایران‌شناسی» خدمتی بی‌بدیل به فرهنگ و ادب ایران کرد. شاگردی استادانی چون ملک‌الشعرای بهار، بدیع‌الزمان فروزانفر و ذبیح‌الله صفا، جلال متینی را به چهره‌ای ممتاز در حوزه ادبیات حماسی و نثر کهن فارسی تبدیل کرد. او با تصحیح متون ارزشمندی مانند «دیوان امیر معزی»، «تاریخ سیستان»، «تاریخ بیهق»، «تاریخ جهانگشای جوینی» و تدوین صدها پژوهش و مقاله در تاریخ، فرهنگ و سبک‌شناسی، میراثی ماندگار از خود به‌جای گذاشت.

كلیدواژه‌های مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  هوشنگ مرادی کرمانی دیگر نمی نویسد

هوشنگ مرادی کرمانی، قصه‌گوی محبوب کودکان و نوجوانان ایران، اینک پس از سال‌ها خلق داستان‌هایی که قلب‌ها را لرزاند و لب‌ها را به خنده واداشت، قلم را به زمین گذاشته است.

  نوروز؛ هدیه فردوسی به بشریت

گزارش مراسم «نوروز در میراث شاهنامه»

  برگزیده‌ی هشتمین دوره‌ی جایزه‌ی ابوالحسن نجفی معرفی شد

مترجم رمان «هم‌نوایی در پاییز» برگزیده‌ی این دوره شد.

  امان از فلسفه‌ی بی‌تاریخ

روایت محمدرضا بهشتی از کلاس‌های درس استاد مجتهدی

  درگذشت مصحح سرشناس در غربت

جلال متینی درگذشت.