به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از گاردین، استارتاپ Spines برای ویرایش، تصحیح، قالب بندی، طراحی و توزیع کتاب با کمک هوش مصنوعی بین ۱۲۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار از نویسندگان دریافت میکند. نویسندگان و ناشران انگلیسی دست به انتقاد از این استارتاپ زده که قصد دارد سال آینده تا ۸ هزار کتاب را با استفاده از هوش مصنوعی منتشر کند.
ناشر مستقل Canongate در پستی در شبکه بلواسکای گفت: «این دینگباتها… به نوشتن یا کتاب اهمیت نمیدهند». Spines از «نویسندگان بالقوه امیدوار میخواهد تا فرآیند پرتاب کتاب خود را به سوی ناشر با کمترین توجه، مراقبت یا مهارت ممکن، خودکار کنند».
سویی دیویس، نویسنده، که جدیدترین کتابش Lost Ark Dreaming است، در پستی در بلواسکای گفت: اینها افرادی نیستند که به کتاب یا خواندن اهمیت دهند. “اینها فرصت طلب و سرمایه داران پول طلب هستند.” استارتاپ Spines اخیرا ۱۶ میلیون دلار سرمایهگذاری دریافت کروه و موسس آن ” یهودا ییو” در اسرائیل مدعی است یک پلتفرم انتشاراتی است نه یک بیزینس خودانتشار یا “چاپگر پول گیر” را راه اندازی کرده است. { اصطلاح Vanity Publisher یا چاپگر پولی بار حقوقی داشته و نوعی کلاهبرداری در دنیای نشر محسوب میشود}
دیدر جی اوون، یکی از بنیانگذاران «میکروناشر مستقل» مانیسون پرس، در پستی در ایکس نوشت: «صرف نظر از اینکه پلتفرم خود را چگونه ارائه میکنند، آنها یک چاپگر پولی هستند!
مارکو رینالدی یکی از مجریان پادکست معروف ” نویسندگان” در بلواسکای نوشت: این شرکت ظاهراً “فقط تلاش میکند” انتشار را به شیوهای تسریع بخشد که به خوبی کار نمیکند و البته آنها نمیخواهند آن را اینطور بنامند.”
آنا گانلی، مدیر اجرایی بزرگترین اتحادیه صنفی نویسندگان، تصویرگران و مترجمان بریتانیا، یعنی انجمن نویسندگان، گفت: قبل از امضای قرارداد مشارکتی که نویسنده برای انتشار اثرش پول پرداخت میکند، بسیار با دقت فکر کنید. بعید است آنچه را که نویسنده امیدوار است به دست آورد و این شرکت ارائه دهد و بعید است که بهترین راه برای انتشار باشد، ضمن اینکه نگرانیهایی در مورد فقدان اصالت و کیفیت خدمات ارائه شده اضافه میشود، حتی اگر تضمینهایی وجود داشته باشد (که ما بعید میدانیم) که سیستم هوش مصنوعی مورد نظر با استفاده از محتوای کپیرایت حذف شده غیرقانونی توسعه نیافته باشد. این استارتاپ مدعی است زمان انتشار یک کتاب را به دو تا سه هفته کاهش میدهد.
در اوایل این ماه فاش شد که هارپر کالینز با مایکروسافت به توافق رسیده است تا با اجازه نویسندگان، برخی از عناوین آن برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی استفاده شود.
اما در پاسخ، یکی از نمایندگان این استارتاپ جنجالی به گاردین گفت: «هدف ما توانمندسازی نویسندگان است. یک نویسنده مشتاق به آژانس انتشاراتی مراجعه میکند و اغلب ۹۹ درصدشان از چاپ کتاب خودداری میکنند، زیرا آنها افراد مشهور یا مناسبی نیستند. آن نویسندگان ناامید میتوانند به چاپگر پولی روی بیاورند و برای یک کتاب بین ۱۰ تا ۵۰ هزار دلار بپردازند، یا مسیر خودانتشاری را بروند که به تخصصهایی مانند طراحی جلد، بازاریابی کتاب و موارد دیگر نیاز دارد. این روند میتواند بین ۶ تا ۱۸ ماه طول بکشد. اما با استفاده از فناوری هوش مصنوعی ما در Spines روند انتشار یک کتاب ساده سازی شده و به نویسندگان تمرکز روی نوشتن بهترین داستان را میدهد و نه حواشی پر دردسر آن.
آرزو محرمی درگذشت.
۸هزار عنوان کتاب در یکسال!
امانالله زندش در حالی که ۱۵ سال بیشتر نداشت به جنگلیها پیوست.
تکرار تجربه غرب، راهگشای مسائل امروز ما نیست.
شمس لنگرودی از نو مینویسد…