صبا: کتاب «گم گشته در اندیشه» نوشته زینا هیتز و ترجمه پرستو مهدی قلیخان از سوی نشر نیماژ منتشر شد.
چیزی درون ما وجود دارد که یادگیری را برای خودش میخواهد، حتی اگه جرقهی اهداف آن کوچکتر باشد. اما احتمال استفاده از ریاضیات یا علوم یا ادبیات با هدف پول، نمره، عشق یا قتل، زندگی متفکرانه را تعریف نمیکند. خواندن، محاسبه یا یادگیری با روحیهای متفکر، امری حیاتی و مهم است. تمرکز بر این موضوعات ضروری نیست. آدمی میتواند درحین فعالیتهای مختلف یاد بگیرد و از یادگیری لذت ببرد. آیا لازم است به انگیزهای که ما را هدایت میکند و روحیهی متفکر، به چشم چیزی بیشتر از موضوعات معمول نگاه کنیم؟ شاید بهتر است بگوییم عشق به یادگیری میتواند در هر فعالیتی، از جمله کارهای روزانه، تماشای مسابقات ورزشی، بیرون بردن زباله و خواندن اخبار زرد وجود داشته باشد، به شرط آنکه به صورت متفکرانه انجام شود و فرد از یادگیری لذت ببرد.
درباره نویسنده:
زینا هیتز معلم کالج سنت جان و نویسنده کتاب گم گشته در اندیشه است. او قبل از تدریس فلسفه در دانشگاه مک گیل، دانشگاه آبرن و UMBC در کالج سنت جان، دانشگاه کمبریج، دانشگاه شیکاگو و پرینستون تحصیل کرد. او سه سال زندگی و کار را در حواری خانه مدونا گذراند و در برنامه های زندان و سایر دانشجویان غیر سنتی تدریس کرده است.
برشی از کتاب:
سنت آگوستین، نظریهپرداز و فیلسوف، دربارهی گریز شخص خردمند در حریم خصوصی و عبور از امر زودگذر به امر پاینده و دائمی مینویسد:
«پس وقتی میکوشیم عاقل باشیم، چه میکنیم؟ آیا با تمام قوا تلاش نمیکنیم روحمان را جمع کنیم، جای پایمان را محکم کنیم تا دیگر به کالاهای خصوصی وابسته نباشیم که مقید به امور زودگذر است، در عوض، وابستگی به زمانها و مکانها را کنار بزنیم و آنچه را که همیشه یکسان است درک کنیم؟»
مروری بر کتاب «اخلاق از دیدگاه سارتر و فروید»
معرفی رمان «کتابخواران»
نگاهی به کتاب «اتومبیل خاکستری» نوشتهی آلکساندر گرین
نگاهی به کتاب «گورهای بیسنگ»
نگاهی به کتاب «نقطههای آغاز در ادبیات روشنفکری ایران»