img
img
img
img
img
دانش و رامش: شاه‌بیت‌ها و شاهکارهای شاهنامه

دریچه‌ای به جهان‌بینی ایرانی

بهبودی‌نیا

خراسان:

شاهنامه فردوسی، اثری یگانه و ماندگار در تاریخ ادب فارسی، نه‌تنها آیینه‌ای از داستان‌های حماسی و ملی ایران‌زمین است، بلکه گنجینه‌ای بی‌بدیل از حکمت، خرد و بینش عمیق ایرانی به شمار می‌آید. این اثر سترگ که حاصل سال‌ها تلاش و عشق فردوسی به فرهنگ ایرانی است، توانسته است جوهره ارزش‌های انسانی و ملی را در قالب ابیاتی فاخر و هنرمندانه جاودانه سازد. در جهانی که مدام در تغییر و تحولات پیچیده فرو می‌رود، شاهنامه همچنان پلی است میان گذشته و حال؛ پل ارتباطی میان فرهنگ غنی ایران با نیازهای معنوی و فکری انسان معاصر.
کتاب «دانش و رامش»، گزیده‌ای دقیق و علمی از زیباترین و پرمعناترین ابیات شاهنامه، این فرصت را فراهم آورده است تا خوانندگان بتوانند با نگاهی نوین، به عمق حکمت و ارزش‌های فردوسی دست یابند. این کتاب، راهنمایی جامع برای علاقه‌مندان به کشف مفاهیم فلسفی، اجتماعی و فرهنگی شاهنامه است. همچنان که فردوسی با آفرینش شاهنامه مرزهای تاریخ را پشت سر گذاشته، این کتاب نیز به ما کمک می‌کند میراث او را نه‌تنها حفظ، بلکه عمیق‌تر درک و معنا کنیم.
پلی به‌سوی حکمت فردوسی

کتاب «دانش و رامش: شاه‌بیت‌ها و شاهکارهای شاهنامه»، گزیده‌ای به قلم دکتر حامد مهراد است که شامل ناب‌ترین و پرمغزترین ابیات این اثر جاودانه حکیم توس می‌شود. گردآورنده با وسواس فراوان از میان هزاران بیت به سراغ ناب‌ترین آن‌ها رفته است. این کتاب، دریچه‌ای نو به‌سوی اندیشه‌های حکیمانه فردوسی می‌گشاید و خواننده را با ظرایف جهان‌بینی این شاعر پارسی گوی آشنا می‌سازد.
ویژگی‌های منحصربه‌فرد کتاب

گزینش دقیق و علمی را می‌توان اولین ویژگی کتاب «دانش و رامش: شاه‌بیت‌ها و شاهکارهای شاهنامه» دانست. تمامی ابیات بر اساس معتبرترین نسخه شاهنامه، یعنی ویرایش دکتر جلال خالقی مطلق، انتخاب‌شده‌اند.
دسته‌بندی موضوعی ویژگی دیگری است که کار مخاطب را برای دستیابی به ابیات موضوعی که مدنظر دارد راحت می‌کند. ابیات در ۴۲ موضوع مختلف و در چهار دسته کلی دسته‌بندی‌شده‌اند تا دسترسی به مفاهیم مدنظر آسان‌تر شود. شاید به دلیل تفاوت لهجه و واژه‌های کهن زمانه فردوسی با زمان ما بسیاری از خوانندگان تا امروز بعد از خواندن چند بیت از ابیات شاهنامه دچار دلزدگی شده و ادامه خوانش را رها کرده‌اند. این کتاب را می‌توان یک راهنمای جامع برای خوانندگان دانست، نشانی دقیق هر بیت در شاهنامه خالقی مطلق، حرکت‌گذاری واژه‌ها، درج علایم نگارشی و توضیح واژه‌های کهن در پانویس، ازجمله ویژگی‌های این کتاب است که خواندن و درک ابیات را برای همگان آسان‌تر می‌کند. فهرست نمایه واژگان پرتکرار هم در پایان کتاب، امکان جست‌وجو و بررسی مفاهیم و ابیات را برای خوانندگان و پژوهشگران فراهم می‌کند.
بی‌هیچ تردیدی کتاب «شاه‌بیت‌های شاهنامه»، فرصتی مغتنم برای آشنایی با اندیشه‌های ژرف و انسان‌ساز فردوسی است. این کتاب، پلی است میان دیروز و امروز، میان فرهنگ غنی ایرانی و نیاز مخاطبان امروزی که در جست‌وجوی معنا در ادبیات کهن خود هستند.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  توده‌ای‌ها کافکا نمی‌خواندند…

گفت‌وگوهای غیررسمی و صمیمی اغلب فرصت بازخوانی تاریخ‌اند و زاویه‌های دیگری از تاریخ را نشان می‌دهند که در روایت‌های رسمی کمتر دیده می‌شود.

  جایی برای از خود رانده شدن

«بیگانگی از خود» شایدمحوری‌ترین مؤلفه‌ا است که در آثار توماس برنهارد به چشم‌ می‌خورد.

  به موسم بهار سراغ ما را بگیرید

معرفی کتاب «چهار سرباز» نوشته‌ی اوبر مینگارللی

  دریچه‌ای به جهان‌بینی ایرانی

این کتاب گزیده‌ای است از برترین ابیات شاهنامه که به مخاطبان کمک می‌کند تا مفاهیم حکمت، خرد و زیبایی‌شناسی اشعار فردوسی را بهتر درک کنند.

  ابیات بحث‌انگیز حافظ

نگاهی به کتاب شرح بی‌نهایت