img
img
img
img
img
تا نجوای خدا با او

بازخوانی روایات داستانی موسی



این کتاب یک پژوهش متفاوت در زمینه تفسیر عرفانی قرآن است که همزمان عمیق‌ترین آموزه‌های عرفانی را با بهره گیری از نظریه های تفسیری، تحلیل گفتمان و هرمنوتیک فلسفی معاصر برای فهم لایه‌های در هم‌تنیده و سلسه‌ای متن مقدس در کار می‌آورد. در این کتاب روایت‌های داستانی قرآن از سه تجربه وحیانی و روحانی حضرت موسی بازخوانی و در لایه‌های معنایی مختلف، واگشایی می‌شوند. این داستان‌ها، نحوه مواجهه دو جهان خدایگانی و انسانی یا مراحل تجربه‌های وحیانی – روحانی موسی را در لایه‌های تو در توی حقیقت نامتناهی با ابزار روایت و زبان در تصویری از کلمه‌ها نمایش می‌دهند.
این پژوهش با تمرکز بر متن قرآن و ادبیات قرآنی و پیگیری روشمند و رعایت انسجام معنایی- که در تفاسیر عرفانی موجود کمیاب است- گام به گام به رازگشایی و پرده‌برداری از لایه‌های معنایی تصاویر، استعاره‌ها و نمادهای به کار رفته در این داستان‌ها پرداخته است.
نواندیشی دینی در ایران معاصر، بلکه در جهان اسلام، در عین اینکه افق‌های جدیدی در فهم تاریخی – انتقادی از نهاد دین و ماهیت تجربه‌های عرفانی – وحیانی گشوده است، اما اغلب از اهمیت و ظرفیت رویکردهای عرفانی – ادبی به متن مقدس و امر قدسی غفلت کرده است. رویکرد عرفانی روشمند ومنسجم -نه ذوقی و شخصی- به متن قرآن می‌تواند افق‌های نوینی در مشاهده و فهم عمیق نظام الهیاتی قرآن بگشاید و به بازگشایی معضلات الهیاتی و پاسخگویی به مسائل، نیازها و اضطراب‌های جهان معاصر مدد رساند.
این پژوهش، یک روش منسجم و منظم در بازخوانی روایات داستانی موسی در ماجراهای مربوط به تجربه وحیانی-روحانی به کار می‌آورد به نحوی که محل تأکید در نواندیشی دینی را از تاریخ و رخدادهای عینی و ابژکتیو گذشته، به متن مقدس به عنوان حقیقتی در جریان در برابر اذهان خوانندگان منتقل می‌کند. این روش با هستی‌شناسی متن به عنوان نمونه‌ای از حقیقت نامتناهی در پیوند است که انکشاف مراتب آن با شیوه‌های مواجهه سوژه‌های مختلف با آن حقیقت ارتباط وثیقی دارد؛ سوژه‌ای که ممکن است به نحو ویژه موسای نبی در سفر وحیانی یا روحانی باشد، یا خواننده امروزین روایت‌های موسی در این سفر روحانی.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  توده‌ای‌ها کافکا نمی‌خواندند…

گفت‌وگوهای غیررسمی و صمیمی اغلب فرصت بازخوانی تاریخ‌اند و زاویه‌های دیگری از تاریخ را نشان می‌دهند که در روایت‌های رسمی کمتر دیده می‌شود.

  جایی برای از خود رانده شدن

«بیگانگی از خود» شایدمحوری‌ترین مؤلفه‌ا است که در آثار توماس برنهارد به چشم‌ می‌خورد.

  به موسم بهار سراغ ما را بگیرید

معرفی کتاب «چهار سرباز» نوشته‌ی اوبر مینگارللی

  دریچه‌ای به جهان‌بینی ایرانی

این کتاب گزیده‌ای است از برترین ابیات شاهنامه که به مخاطبان کمک می‌کند تا مفاهیم حکمت، خرد و زیبایی‌شناسی اشعار فردوسی را بهتر درک کنند.

  ابیات بحث‌انگیز حافظ

نگاهی به کتاب شرح بی‌نهایت