img
img
img
img
img
راه شادی

تغییر زندگی از درون

گسترش: کتاب «راه شادی» نوشته‌ی ریک نوریس به همت نشر مروارید به چاپ رسیده است. اگر در زندگی شاد نیستید، این کتاب به شما کمک می‌کند. این کتاب برای درک علل استرس، اضطراب و افسردگی توضیحات ساده‌ای می‌دهد و تعداد زیادی تمرین عملی، نکات و شیوه‌های غلبه بر این مشکلات را ارائه می‌کند. وقتی شش مرحله‌ی تغییر زندگی از درون را بیاموزید، در هر جنبه از زندگی‌تان موفق‌تر می‌شوید.

این کتاب تئوری نیست، بلکه ابزاری عملی برای کمک به شماست تا درباره‌ی زندگی‌تان بیندیشید. جسور باشید، از نوشتن در کتاب نهراسید، زیر نکته‌هایی که مفید می‌پندارید خط بکشید، درباره‌ی موضوعاتی که بعداً می‌خواهید از آن‌ها استفاده کنید یادداشت بنویسید، اندیشه‌هایی را که در راستای خواندن به ذهنتان می‌رسد یادداشت کنید و در پایانِ هر مرحله، از خلاصه‌ها استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا درک و حافظه‌تان را بهبود ببخشید. تلاش کنید تا تمرینات را تکمیل کنید. به آن‌ها مراجعه کنید تا بتوانید پیشرفت خودتان را ببینید. این کار کتاب را شخصی می‌کند و پاسخ‌ها احتمالاً به شما شجاعت می‌دهد تا درباره‌ی خودتان واقع‌گرایانه‌تر بیندیشید. شما ممکن است به نتایج نامنتظره‌ای دست یابید.

نویسنده می‌گوید: تجربه‌ی من که روان‌شناس هستم نشان می‌دهد بسیاری از آدم‌هایی که با آن‌ها مشورت کرده‌ام در اوایل زندگی مشکلات عدیده‌ای داشته‌اند. در نتیجه، آن‌ها در کودکی یا نوجوانی «خطر حساسیت» داشته‌اند. معمولاً در زندگی کودکی تجربه‌ی جدی نداریم، اگر داشتیم امیدوار بودیم که پدر و مادرمان در برابر آن‌ها از ما محافظت می‌کردند. به‌هر‌حال برخی مواقع کودکان عمیقاً با تجربه‌های منفی‌ای دست به گریبان می‌شوند و غالباً نمی‌توانند آن‌ها را به زبان بیاورند که به حساسیت در برابر خطر می‌انجامد. از زمان بچگی، آدم‌های حساس به خطر احتمالاً از جنبه‌های منفی زندگی به‌طور بالقوه اطلاع دارند. درحالی‌که همه تجربه‌ی زندگی را دارند، آدم‌های حساس به خطر، عمیقاً تحت تأثیر قرار می‌گیرند و روبه‌رو شدن با آن را سخت می‌یابند. آن‌ها مستعد استرس، اضطراب و افسردگی هستند.

کسانی که حساسیت به خطر پیدا کرده‌اند ظاهراً در معرض دست‌کم یکی از سه تجربه‌ی زندگی اولیه بوده‌اند. نخست یا با عوامل محیطی تحت تأثیر الگوهای حساسیت به خطر قرار می‌گیرند. پدر و مادرهای حساس به خطر می‌توانند این حس را از طریق ژنتیک به فرزندشان منتقل کنند (ارثی)، یا با گفتن مکرر این جمله: «مراقب باش!» یا هشدار پی‌درپی خطرات، انجام‌ دادن یا ندادن کارهای خاص کودکانشان را زیر نفوذ خود می‌گیرند (شرایط محیطی). نوع دوم تجربه به حوادث زندگی مربوط می‌شود که برای مدتی سبب اضطراب کلی می‌شود: چند بار طلاق آزاردهنده، مرگ یا بیماری جدی پدر و مادر یا تغییر دادن خانه یا مدرسه.

سومین نوع تجربه‌ی زندگی اولیه وقتی است که در زمان کودکی یا نوجوانی چیزی شوکه‌کننده، مثلاً سوءاستفاده‌ی جنسی، بدنی یا ذهنی اتفاق می‌افتد. حوادث زندگی درحالی‌که غالباً ناراحت‌کننده و استرس‌زا هستند نسبتاً نرمال‌اند، درحالی‌که ضربه‌های روحی اگر غیرنرمال نباشند از تجربه‌ها ناشی می‌شوند. به‌راحتی می‌توان دید که چرا حساسیت به خطر ناشی از ضربه‌های روحی است. اگر یکی از این تجربه‌ها در جواب به سؤالاتی به ذهنتان خطور کند که درباره‌ی کودکی و نوجوانی بیان می‌کنید و ارتباطی هم به اشتباهات خودتان ندارد، بیشتر مستعد عدم سلامتی روانی هستید.  

قسمتی از کتاب راه شادی نوشته‌ی ریک نوریس:

گام مهم برای اطلاع بیشتر از اندیشه‌هایتان داشتن دفتر خاطرات است. مانند خلق فهرست مثبت، بهتر است هر شب این کار انجام شود. انجام ‌دادن تمرینات منظم به مثبت اندیشیدن شما کمک سیستماتیک و عادی می‌کند. به خاطر داشته باشید که تمرین باید همیشگی باشد.

داشتن دفتر خاطرات کاری ساده است: در پایان هر روز چند جمله بنویسید تا توصیف کند که چه اتفاقی افتاده است و بعد آن روز را بین ۱: روز سخت و ۱۰: روزی آرمانی تقسیم کنید. چیزی را که نوشته‌اید کنترل کنید تا ببینید آیا اشتباه‌اندیشی داشته‌اید، خصوصاً اگر نمره‌ی پایین برای آن روز در نظر گرفته‌اید. شما با برخورد با اشتباه‌اندیشی از فرضیات منفی سؤال می‌کنید و وقتی فرضیات نادرست از آب درمی‌آیند، نمره‌ی شما برای آن روز غالباً بهبود می‌یابد.

ثبت اندیشه‌ها و احساسات هر روز نه‌تنها روشی قوی برای برخورد با اشتباه‌اندیشی است بلکه اجازه می‌دهد تا روزهایتان را با هم مقایسه کنید. شما می‌توانید با استفاه از الگوها ببینید آیا عوامل خاصی است که سبب می‌شود تا نمره‌ی برخی روزها پایین‌تر از روزهای دیگر قرار گیرد یا خیر. اگر نمرات شما پیوسته پایین باشد، ممکن است به علت اشتباه‌اندیشی خاصی باشد که فیلتر شما را مسدود می‌کند، به گونه‌ای که مانع از ورود خاطرات مثبت آن روز به ذهن آگاه شما می‌شود.

راه شادی را جواد ثابت‌نژاد ترجمه کرده و کتاب حاضر در ۱۷۷ صفحه‌ی رقعی و با جلد نرم چاپ و روانه‌ی کتابفروشی‌ها شده است.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  داستان محاکمه‌ای غریب و آشنا

دادگاهی تمام‌وکمال برای حیوان در جایگاه متهم، با وکیل‌مدافع و هیأت منصفه و حضار تشکیل می‌شود و حیوان را با تشریفات کامل محاکمه می‌کنند.

  سندی از زندگی و تاریخ مردمان خاورمیانه

داستانی درباره‌ی فقدان و رنج

  تغییر زندگی از درون

گام مهم برای اطلاع بیشتر از اندیشه‌هایتان داشتن دفتر خاطرات است.

  اگر گربه‌ها از صحنه‌ی روزگار محو می‌شدند

چه چیزهایی، چه ارزش‌هایی دارند؟

  پناه بر سینما

مروری بر کتاب موزاییک استعاره‌ها: گفت‌وگو با بهرام بیضایی و زنان فیلم‌هایش نوشته‌ی بهمن مقصودلو