img
img
img
img
img
سفر به قلب زنان امریکای لاتین

پس از آنکه زنان در جلد یک مرد فرو رفتند!

گسترش: کتاب سفر به قلب زنان آمریکای لاتین، شامل داستان های کوتاهی از نویسندگان زن امریکای لاتین به انتخاب و گردآوری آگنس پوآریه به همت انتشارات کتاب خورشید به چاپ رسیده است. سفر به قلب زنان امریکای لاتین دومین مجموعه داستانی است که آگنس پوآریه پس از کتاب وقتی زنان در جلد یک مرد فرو می‌روند انتخاب و منتشر کرده است. این کتاب مجموعه‌ی ۱۸ داستان کوتاه از آثار نویسندگان زنِ امریکای لاتین است که هریک با سبک و سیاق خاص خود نماینده‌ی ادبیات کشورشان هستند. پوآریه می‌گوید: کمی بیش از یک قرن پیش، پدربزرگم، ژول آگوست پوآریه به همراه همسر و فرزندانش به مقصد کلمبیا سوار کشتی می‌شوند.

این مسافر مبتکر و غریب که سفر با روحش عجین شده بود پیش از آنکه در پرو مستقر شود از مناطق زیادی عبور کرد و حرفه‌های گوناگون را آموخت. بنابراین، طبیعتا من در دهه ۱۹۷۰ در لیما مستقر شدم که بخشی از خانواده‌ام در آنجا سکنی گزیده بودند. از آن تاریخ نخستین ملاقات‌های من با زنان روشنفکر اهل پرو آغاز شد. طی سال‌ها شاهد موانعی بودم که این زن‌ها برای بیان آزادانه‌ی اندیشه‌های خود و رساندن صدایشان به گوش مردم در جامعه‌ای اساسا مردسالار بایستی بر آن فائق می‌آمدند. خوشبختانه زمانه تغییر می‌کند! از چند سال پیش زنان به شیوه‌ای معنادار وارد ادبیات امریکای لاتین شده‌اند و اگرچه برخی از آنان پیشاپیش اعتبار کسب کرده و در جهان شناخته شده‌اند، بیشترشان با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند تا شناخته شوند. آنان عموما نخستین گام‌های خویش را با شرکت در کنگره‌های ادبی یا چاپ داستان کوتاه، یعنی رایج‌ترین و معروف‌ترین ژانر در امریکای لاتین، در نشریات و مجلات میهنی آغاز کرده‌اند. این نویسندگان با استعدادهای در حال ظهور یا به اثبات رسیده، بیشتر اوقات مجبورند آثارشان را با تیراژ و امکانات پخش بسیار محدود خود چاپ کنند و بنابراین در خارج از مرزهای کشور خود خیلی شناخته شده نیستند.

در بخشی از داستان سولِه‌داد از کتاب سفر به قلب زنان امریکای لاتین می‌خوانیم:

آن روز صبح، چشمهایم را در حالی گشودم که قلبم به شدت می‌تپید. خوابی دیده بودم چنان واقعی و حتی زنده که هنوز اشک در چشم‌هایم بود. با تماشای حیاط از پنجره‌ی آن اتاق بالا و مشاهده‌ی درخت مورد علاقه‌ام که حالتی عجیب داشت، بر دلشوره‌ام افزود. شاخه‌های خم شده‌اش حالا رو به پایین بودند. همچون چنگال‌های ترسناک دیو پیری که آمده بود هرچیزی را که نزدیکش می‌شد، بگیرد. ناگهان وجودم را سرما فراگرفت و بغضی غریب گلویم را فشرد. ضربه‌های کوبنده‌ی مشت‌هایم بر پنجره، زن کلمبیایی را که زیر لبه‌ی پنجره می‌خوابید، و همچنین ترزا، خدمتکاری را که مشغول مرتب کردن تختخوابم بود، ترساند. به پرسش او: چیزی‌تون شده؟ پاسخ نمی‌دهم. اما بر دست‌هایم که انگار به پرده منگنه شده، مسلط می‌شوم. او پشت سرم به کارش ادامه می‌دهد و پُحرفی‌هایش را چون وزوزی در دوردست می‌شنوم. کلمه‌ای ناگهان توجهم را جلب می‌کند. او در مورد چه کسی صحبت می‌کند؟ -در مورد سوله‌داد خانم، اونو یادتون می‌آد؟ با بی میلی می‌گویم آری و دوباره به سمت پنجره برمی‌گردم. مجموعه داستان سفر به قلب زنان امریکای لاتین را کتایون شادمهر ترجمه کرده و کتاب حاضر در ۱۶۷ صفحه رقعی با جلد نرم و قیمت ۲۰ هزار تومان چاپ و روانه کتابفروشی‌ها شده است.

كلیدواژه‌های مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  خلوتی گم شده‌ام پشت هیاهوی خودم

نگاهی به کتاب «انسان برای خویشتن»

  چالش اخلاقی ازدواج

جستارهایی فلسفی درباره‌ی ازدواج

  شورش عقل

روایتی تازه از جهانی همچنان زنده

  فلسفه گربه‌گرا: گربه‌ها و معنای زندگی*

هنوز هم معلوم نیست در روز نخست آشنایی گربه و انسان، این جناب گربه بود که تصمیم گرفت با انسان همسایه شود یا انسان خواست او را اهلی کند؟

  سفری جذاب به قلب عملکرد حافظه

حافظه تنها یک سیستم ذخیره‌سازی نیست، بلکه سیستمی پویا و تطبیقی است که ما را قادر می‌سازد اطلاعات مهم را حفظ و اطلاعات بی‌اهمیت را حذف کنیم.