خانهی اخلاقپژوهان جوان: کتاب «هنجارها در زندگی واقعی» نوشتۀ کریستینا بیچیری با ترجمۀ محمد تاجیک جوبه، جدیدترین اثر منتشرشدۀ خانۀ اخلاقپژوهان جوان در حوزۀ فلسفۀ اخلاق است. این اثر با همکاری انتشارات امیرکبیر در ۲۹۰ صفحه، چاپ و منتشر شده است. مسئلۀ این کتاب این است که هنجارها چه هستند، چگونه به وجود میآیند و چگونه دستخوش تغییر میشوند. بیچیری بسیار خوب این مسئله را بررسی کرده و ابتدا در فصل «تشخیص هنجارها» به ترجیحات فردی و اجتماعی و نسبت آنها میپردازد، سپس در فصل «اندازهگیری هنجارها» مسئلۀ درک هنجارها و انواع مواجهۀ ما با آن را پیش میکشد و در سه فصل پایانی کتاب نیز به «تغییر هنجارها»، «ابزارهای تغییر» و «جریانسازان تغییر» میپردازد.
آگاهی از چیستی هنجارهای اجتماعی و فرایند دگرگونشدن این هنجارها، بستری حیاتی است برای اینکه کسانی بتوانند برای واقعیت بخشیدن به مسائل اخلاقی در زندگی انسانها تلاش کنند. این کتابِ مهم، یکی از مجموعه کتابهایی است که در خانۀ اخلاقپژوهان جوان به پیشنهاد استادان محسن جوادی، محمد لگنهاوزن، سیدحسن اسلامی اردکانی و دیگر استادان، ترجمه شده و در اختیار فارسیزبانانِ علاقهمند به مسائل فلسفۀ اخلاق قرار گرفته است. تا پایان سال ۱۴۰۳، سه عنوان دیگر از این مجموعه نیز به چاپ میرسد.
در نثر هاردینگ، قدرت داستان نهتنها در روایت است، بلکه در دقتی است که او در توصیف لحظات ریز و انسانی زندگی دارد.
کتابی برای اهلی کردن رنجها
بزرگترین نقطه قوت این کتاب، صداقت بیپرده و شجاعت نویسنده در بیان احساسات و تجربیات دشواری است که اغلب در گفتوگوهای مربوط به مادری نادیده گرفته میشوند.
گفتوگوهای غیررسمی و صمیمی اغلب فرصت بازخوانی تاریخاند و زاویههای دیگری از تاریخ را نشان میدهند که در روایتهای رسمی کمتر دیده میشود.
«بیگانگی از خود» شایدمحوریترین مؤلفها است که در آثار توماس برنهارد به چشم میخورد.
كتاب جالبى بنظرمياد
خوب بوداگرجلساتى براى كتابخوانى ميگذاشت خانه كتاب