img
img
img
img
img
مسائل اخلاقی در جهان امروزی

نگاهی فلسفی و اخلاقی به موضوعات روزمره‌

حسین یعقوبی

خانه‌ی اخلاق‌پژوهان جوان: کتاب مسائل اخلاقی در جهان امروزی مجموعه‌ای است از مقالات در حوزۀ اخلاق کاربردی که جمعی از نویسندگان به سرویراستاریِ دیوید ادموندز نوشته‌اند. این کتاب را میثم غلامی و امیرحسین آقامحمد ترجمه کرده‌اند. خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان با همکاری انتشارات امیرکبیر این کتاب را به چاپ رساند.

کتاب «مسائل اخلاقی در جهان امروزی» در حوزۀ اخلاق کاربردی است، اما تفاوتش با کتاب‌های مرسوم در این حوزه این است که موضوعات نسبتاً جدیدتری را در بر دارد و حتی مثال‌های به‌کاررفته در آن نیز مثال‌هایی واقعی و به‌روز است. همین موضوع باعث شده است که این کتاب، ظاهراً کتابی آکادمیک، اما به‌واقع شبیه به داستان‌های کوتاهی باشد که خواننده را خسته نمی‌کند.

این کتاب ۲۵ فصل دارد که در قالب ۸ بخش تنظیم شده است و ۴۱۲ صفحه دارد. بخش‌های اصلی این کتاب عبارت‌اند از: نژاد و جنسیت؛ محیط زیست؛ جنگ و روابط بین‌الملل؛ فقر جهانی؛ اخلاق و رسانه‌های اجتماعی؛ دموکراسی؛ حقوق و جایگاه اخلاقی؛ علم و فناوری.

از امتیازات این کتاب به این نکته اشاره کرد که به موضوعاتی پرداخته که شاید ــ حتی در کتاب‌های انگلیسی ــ کمتر به آن‌ها پرداخته شده است. مثلاً موضوع ریزپرخاشگری یکی از این موضوعات است که بعد از آشنایی با این مفهوم، متوجه می‌شویم که چقدر در زندگی روزمره با آن سروکار داریم.

بخشی از متن کتاب: «…ریزپرخاشگری اقدامی است برای اثبات جایگاه اجتماعی دون‌ترِ دیگران. اما، برخلاف نفرت‌پراکنی آشکارش، این عمل به‌قدری نامحسوس و غیرمستقیم است که حتی شخص مرتکب آن گاهی اوقات متوجه نمی‌شود که در حال وقوع است.» (صفحۀ ۲۳۰).

سخن پایانی: این کتاب ظاهراً کتابی علمی است، ولی بعد از خواندن یکی‌دو فصل متوجه خواهید شد که این کتاب نگاهی است فلسفی و اخلاقی به موضوعات روزمره‌ای که همه با آن سروکار داریم. کتاب، استدلال‌هایی را به ما می‌دهد، ولی از سوی دیگر، ما را به فکر وا می‌دارد و چه‌بسا همین را بتوان خدمت دیوید ادموندز و همکارانش به جامعۀ بشری دانست.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  داستانی تاریخی از بهشتی گُم‌شده

در نثر هاردینگ، قدرت داستان نه‌تنها در روایت است، بلکه در دقتی است که او در توصیف لحظات ریز و انسانی زندگی دارد.

  با دردهای خود چه می‌کنیم؟

کتابی برای اهلی کردن رنج‌ها

  وقتی مادری زیر سؤال می‌رود

بزرگ‌ترین نقطه قوت این کتاب، صداقت بی‌پرده و شجاعت نویسنده در بیان احساسات و تجربیات دشواری است که اغلب در گفت‌وگوهای مربوط به مادری نادیده گرفته می‌شوند.

  توده‌ای‌ها کافکا نمی‌خواندند…

گفت‌وگوهای غیررسمی و صمیمی اغلب فرصت بازخوانی تاریخ‌اند و زاویه‌های دیگری از تاریخ را نشان می‌دهند که در روایت‌های رسمی کمتر دیده می‌شود.

  جایی برای از خود رانده شدن

«بیگانگی از خود» شایدمحوری‌ترین مؤلفه‌ا است که در آثار توماس برنهارد به چشم‌ می‌خورد.