عبدالرحمان جامی، ادیب، عارف و نامدارترین شاعر قرن نهم هجری است. جامی در روزگار سلطنت ابوالقاسم بابر به نوشتن پرداخت. در زمان سلطان سعید و ابوسعید گورکانی به ترتیب به سرودن دیوان اول و تالیف بعضی رسائل تصوف پرداخت و سایر مؤلفات خود را در زمان سلطان حسین بایقرا نوشت.جامی به روزگار خود دانشمندی بسیاردان و بیمانند بوده است. صرف نظر از آوازهی بلند او در شعر و شاعری، پایگاه او در نثر و عرفان نیز بلند است. وی ازمحبوبیتی عام برخوردار بوده و از شبهقارهی هند تا آسیای صغیر به او توجه بسیار میشد.
مرکز فرهنگی شهر کتاب در ۱۶ سال گذشته درسگفتارهایی دربارهی مولوی، فردوسی، سعدی، حافظ، خاقانی، خواجو، بیهقی، عطار، سنایی، ناصرخسرو، نظامی، شمس تبریزی، عبید زاکانی، ابن سینا و سهروردی را برگزار کرده است. این مرکز از روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ساعت ۱۶، درسگفتارهایی دربارهی جامی را آغاز میکند که هر هفته در روزهای چهارشنبه ادامه دارد.
نخستین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره جامی به «جامی، شاعری متفکر و جامعالاطراف» اختصاص دارد که با حضور دکتر اصغر دادبه در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار میشود و ورود برای علاقهمندان آزاد است.
در این نشست دکتر دادبه نگاهی کلی به شخصیت علمی، فلسفی و هنری جامی دارد و روشن میسازد که جامی، جامعالاطراف است و با موفقیت به موضوعات مختلف پرداخته و آثاری ارزشمند پدید آورده است که میتوان در باب هر موضوع جداگانه بحث کرد و نمونههایی هم جهت تبیین موضوع به دست داد.
بنا به وصیت زندهیاد حمیدی، پیکر او برای تشییع و خاکسپاری به بوشهر منتقل خواهد شد.
هوشنگ مرادی کرمانی، قصهگوی محبوب کودکان و نوجوانان ایران، اینک پس از سالها خلق داستانهایی که قلبها را لرزاند و لبها را به خنده واداشت، قلم را به زمین گذاشته است.
گزارش مراسم «نوروز در میراث شاهنامه»
مترجم رمان «همنوایی در پاییز» برگزیدهی این دوره شد.
روایت محمدرضا بهشتی از کلاسهای درس استاد مجتهدی