img
img
img
img
img

کتابی که با ۲۰۰ هزار بار چشمک زدن نوشته شد

ایلنا: کتاب «زنده بگور» نوشته ژان دومینیک بُبی (زاده‌ی ۲۳ آوریل ۱۹۵۲ – درگذشته ۹ مارس ۱۹۹۷) با ترجمه هوشنگ سعادت در۷۰۰ نسخه به همت نشر فرزان روز با قیمت ۸۰ هزار تومان منتشر و روانه بازارشده است. 

نویسنده کتاب، دومینیک بُبی روزنامه‌نگار فرانسوی و سردبیر پیشین مجله ال بود. وی به کما رفت و پس از هوشیاری دچار سندروم لاکد این یا بستگی شد. پیکر مردی که بیش ۴۳ سال بیشتر نداشت، تبدیل به گور تیره و راکدی شد که یک ذهن روشن و سیال در آن به دام افتاده است. او در نهایت توانست با حرکت چشم با اطرافیانش ارتباط بگیرد و این کتاب نیز با ۲۰۰۰۰۰ بار چشم زدن او به تقریر درآمده است. 

بوبی تجربیات خود را از این ماجرا را به کمک پلک زدن به رشته تحریر درآورد و جالب آنجاست که با سرنوشت کنار آمده و جانب طنز را در این نوشتار گرفته و از برنامه‌های آینده با خوش بینی درک ناپذیری صحبت می‌کند. او از درد و بلا پلکانی ساخته که از فراز آن با دیدی خردمندانه به حیات بشر بیاندیشد تا چگونه از زندگی، این ودیعه گرانقدر و این یگانه غنیمتی که از هستی نصیب برده‌ایم خردمندانه بهره‌مند شویم. 

هرچند او در این کتاب با روشنگری و روشن اندیشی و امید به آینده حرف‌هایش را زده است اما در نهایت در ۴۴ سالگی و یک ماه بعد از انتشار کتابش در فرانسه در گذشت. 

كلیدواژه‌های مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  داستانی تاریخی از بهشتی گُم‌شده

در نثر هاردینگ، قدرت داستان نه‌تنها در روایت است، بلکه در دقتی است که او در توصیف لحظات ریز و انسانی زندگی دارد.

  با دردهای خود چه می‌کنیم؟

کتابی برای اهلی کردن رنج‌ها

  وقتی مادری زیر سؤال می‌رود

بزرگ‌ترین نقطه قوت این کتاب، صداقت بی‌پرده و شجاعت نویسنده در بیان احساسات و تجربیات دشواری است که اغلب در گفت‌وگوهای مربوط به مادری نادیده گرفته می‌شوند.

  توده‌ای‌ها کافکا نمی‌خواندند…

گفت‌وگوهای غیررسمی و صمیمی اغلب فرصت بازخوانی تاریخ‌اند و زاویه‌های دیگری از تاریخ را نشان می‌دهند که در روایت‌های رسمی کمتر دیده می‌شود.

  جایی برای از خود رانده شدن

«بیگانگی از خود» شایدمحوری‌ترین مؤلفه‌ا است که در آثار توماس برنهارد به چشم‌ می‌خورد.