img
img
img
img
img

بازگشت کنشگر

آلن تورن فرانسوی با عمر دراز و حجم عظیم نظریه‌پردازی‌ها و آثار بزرگ و مهمی که خلق کرده، پرچمدار بخش بزرگی از تحولات جامعه‌شناسی در قرن بیست و بیست‌و‌یک بوده است. انتقادهای بی‌پایان او بر نظریه‌های کلاسیک جامعه‌شناسی و تمام نحله‌های پیشینی این حوزه، تا به امروز ادامه دارد و بسیاری از آرای تورن روشن‌کننده‌ی بسیاری از ماجراهای دو سده‌ی اخیر در جوامع انسانی بوده‌اند. کتاب «بازگشت کنشگر: نظریه اجتماعی در جامعه‌ی پساصنعتی» دست روی یکی از مناقشه‌های بزرگ جامعه‌شناسی در دوران ما گذاشته و بر اهمیت کنش، کنشگری و کنشگران در جوامع انسانی تأکید دارد که نظریه‌های پیشینی جامعه‌شناسی با اصرار بر اولویت و محوریت نظام‌های اجتماعی سعی در نادیده گرفتن‌‌‌شان داشته‌اند. تورن که خود مبدع اصطلاح جامعه‌ی پساصنعتی است در بازگشت کنشگر نیز به نقش کنشگران در جوامع پساصنعتی و اهمیت ویژه‌شان در حرکت‌ها، جنبش‌ها و تغییرات اجتماعی می‌پردازد. بازگشت کنشگر نشان می‌دهد که چرا و چه‌طور جامعه‌شناسی کنش به درک و دریافت بهتر جهان در وضعیت اکنون کمک کرده و دریچه‌های بسیاری را برای شناخت جوامع امروز گشوده است.

نشست نقدوبررسی کتاب «بازگشت کنشگر، نظریه اجتماعی درجامعه پساصنعتی» نوشته آلن تورن با ترجمه سلمان صادقی‌زاده در روز یکشنبه ۲۸ خرداد ساعت ۱۵ با حضور هادی خانیکی، نعمت‌‌الله فاضلی‌، مجتبی قلی‌پور و سلمان صادقی‌زاده در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را هم‌زمان از صفحه‌ی اینستاگرام این مرکز به نشانی Ketabofarhang  پیگیری کنند.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  دکتر سعید حمیدیان در سوگ فرزند

سیندخت حمیدیان درگذشت.

  فرزین غفوری درگذشت

برگزیده‌ی ششمین دوره‌ی جایزه‌ی دکتر مجتبایی درگذشت.

  داستان گمشده‌ای که بعد از ۱۲۰ سال پیدا شد

رمان مشهور «دراکولا» اثری بود که پس از انتشارش در آخرین سال‌های قرن نوزدهم، به آغازی برای ژانر ادبیات «خون‌آشامی» تبدیل شد.

  بیانیه‌ی گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم درباره‌ی سخنان عضو مجلس خبرگان رهبری

این سخنان مخالف صریح آموزه‌های اسلامی در زمینه صلح، همزیستی انسانی و همبستگی بشری است.

  آیا بلدیم انتقاد کنیم؟

بدون تمرین نقد صحیح، زندگی بر همه تلخ می‌شود.