img
img
img
img
img

«بهترین بربر» برنده گران‌ترین جایزه شعر جهان شد

ایمنا: جایزه ۱۳۰ هزار دلاری گریفین در حال حاضر بزرگ‌ترین جایزه بین‌المللی جهان برای یک کتاب شعر نوشته شده یا ترجمه شده به انگلیسی است.

«بهترین بربر» اثر راجر ریوز مجموعه‌ای است که زندگی سیاه‌پوستان را در آمریکای معاصر بررسی می‌کند. این کتاب پیش از این در فهرست نهایی نامزدهای جایزه کتاب ملی آمریکا برای شعر و جایزه وولکر / پن برای مجموعه شعر قرار گرفته بود.

ریوز همچنین نویسنده مجموعه «من پادشاه» در سال ۲۰۱۳ است. هیئت داوران جایزه، «بهترین بربر» را به خاطر ترسیم شکاف و خشونت‌های اعمال شده در زمان و مکان، به ویژه علیه سیاهپوستان» ستایش کردند.

هیئت داوران جایزه شعر گریفین ۲۰۲۳ را شاعر کانادایی، گرگوری اسکافیلد، شاعر آمریکایی، ناتاشا ترتیوی و شاعر مقدونیه‌ای، نیکولا مادزیروف تشکیل می‌دهند. آن‌ها ۶۰۲ کتاب را که توسط ۲۲۹ ناشر از ۲۰ کشور مختلف ارسال شده بود، مطالعه کردند.

دیگر نامزدهای دریافت این جایزه عبارت بودند از: «نیلوفرهای بخشنده» اثر سوزان ماسگریو، شاعر کانادایی، «آستانه» اثر ایمان مرسال، شاعر مصری کانادایی، «بشر زخمی» اثر ادا لیمون، شاعر آمریکایی و «زمان مادر است» اثر اوشن ووونگ، شاعر ویتنامی آمریکایی. هر یک از این افراد ۱۰ هزار دلار دریافت خواهند کرد.

جایزه شعر گریفین، گران‌ترین جایزه شعر کانادا و جهان است. این جایزه در سال ۲۰۰۰ به وسیله بازرگان و نیکوکار کانادایی، اسکات گریفین راه‌اندازی شد. تا سال ۲۰۲۲ این جایزه در قالب دو جایزه نقدی به یک شاعر کانادایی و یک شاعر خارجی که به زبان انگلیسی می‌نویسد، تعلق می‌گرفت اما در سال ۲۰۲۲ برای نخستین بار از زمان پایه‌گذاری، بخش‌های کانادایی و بین‌المللی در هم ادغام و این دو جایزه ۶۵ هزار دلاری، تبدیل به یک جایزه ۱۳۰ هزار دلاری شد.

تولو اولورونتوبا از کانادا و داگلاس کئارنی از آمریکا، برندگان سال ۲۰۲۲ این جایزه بودند.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  دکتر سعید حمیدیان در سوگ فرزند

سیندخت حمیدیان درگذشت.

  فرزین غفوری درگذشت

برگزیده‌ی ششمین دوره‌ی جایزه‌ی دکتر مجتبایی درگذشت.

  داستان گمشده‌ای که بعد از ۱۲۰ سال پیدا شد

رمان مشهور «دراکولا» اثری بود که پس از انتشارش در آخرین سال‌های قرن نوزدهم، به آغازی برای ژانر ادبیات «خون‌آشامی» تبدیل شد.

  بیانیه‌ی گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم درباره‌ی سخنان عضو مجلس خبرگان رهبری

این سخنان مخالف صریح آموزه‌های اسلامی در زمینه صلح، همزیستی انسانی و همبستگی بشری است.

  آیا بلدیم انتقاد کنیم؟

بدون تمرین نقد صحیح، زندگی بر همه تلخ می‌شود.