سومین دفتر شعر مصطفی مستور با نام «خون مباح کلمات» در نشر مرکز منتشر شد.
ایسنا: سومین دفتر شعر مصطفی مستور با نام «خون مباح کلمات» در نشر مرکز منتشر شد.
به گزارش ایسنا، پیشتر از این داستاننویس، شاعر و مترجم ۲ دفتر شعر «و دستهایت بوی نور میدهند» (۱۳۹۰) و «گربه همسایه» (۱۳۹۵) در همین انتشارات به چاپ رسیده است.
«اتفاق ناب و کمیاب»، «رساله درباره دختری که از کلمات میترسد»، «همه منها من»، «مهمترین خبر زندگی»، «مهمترین خبر زندگی»، «همه آنها که تو را نمیشناسند»، «هایجَک»، «پناه»، «دختری بهتر از این میشناسید»، «سلول انفرادی»، «میعادگاه تعمید ظرفهای شام»، «درباره زبان و تاریخ و جغرافیا و فیزیک عشق»، «به رسم نقاشان پُرشور و عاصی»، «هر جا تو باشی مرکز جهان است»، «درصدها»، «گزارش چند ثانیه از جهان»، شعبدهبازهای کافه لالهزار»، «دختر بکر کهنسال»، «آه چه سعادتی!» و «شعری برای تو» شعرهایی است که مستور در سومین مجموعه شعر خود گنجانده است.
این کتاب در ۵۴ صفحه با قطع جیبی و با قیمت ۳۳۸۰۰ تومان در دسترس علاقهمندان به کتابهای مستور قرار گرفته است.
در ایران کمتر نویسندهای به دنبال فلسفه و عرفان و ادغام آن با ادبیات رفته است. اما فلسفه یکی از موضوعات مورد علاقه مصطفی مستور است. او در کتابهای خود افکار دینی و تلاش انسان برای کشف حقیقت خود و جهان را از زبان شخصیتهای اصلی بیان میکند. اغلب آثار او بر پایه سه مفهوم بنا شده است؛ تنهایی، شک و عدم قطعیت. یکی دیگر از مسایل مورد علاقه مستور توصیف تکرار و روزمرگی است. اما ویژگی متمایز کننده آثار او تکرار شخصیتهای یکسان در موقعیت و کتابهای مختلف او است. او با دنبال کردن این روند توانسته مخاطب را نسبت به سرنوشت شخصیتهای مختلف آثار خود وابسته و کنجکاو نگه دارد. در عین حال اگر مخاطب تنها یکی از آثار او را مطالعه کند میتواند به راحتی با شخصیتها ارتباط برقرار کند؛ بدون آن از مسیر اصلی اثر گمراه شود.
شعری از این مجموعه با نام «هر جا تو باشی مرکز جهان است»:
دستهایت را برای من پست کن؛ زمستان شدهام
و آبشار موهایت را
ـ بیواهمه از تکرار شعرهای کهن ـ
به باد بسپار؛ خمار شدهام
و قسم میخورم
هر جا تو باشی
مرکز جهان است.
مصطفی مستور (زاده ۱۳۴۳ در اهواز) داستاننویس، پژوهشگر و مترجم است. در سال ۱۳۶۷ در رشته مهندسی عمران از دانشگاه شهید چمران اهواز فارغالتحصیل شد و دوره کارشناسی ارشد را در رشته زبان و ادبیات فارسی در همان دانشگاه گذراند. وی هماکنون ساکن تهران است. مستور نخستین داستان خود را با نام «دو چشمخانه خیس» در سال ۱۳۶۹ نوشته و در همان سال در مجله «کیان» به چاپ رساند. وی نخستین کتاب خود را در سال ۱۳۷۷ با نام «عشق روی پیادهرو» شامل ۱۲ داستان کوتاه به چاپ رساند. همچنین از تازهترین آثار مستور میتوان به نمایشنامه «فرضیه زمین مسطح» اشاره کرد که چندی پیش در نشر چشمه منتشر شد.
نگاهی به کتاب «نقطههای آغاز در ادبیات روشنفکری ایران»
معرفی کتاب «دربارهی رنج بشر»
کتابی درباره دوستی و عشق در دوران مدرن.
نگاهی به کتاب «شاهنشاهیهای جهان روا»
معرفی کتاب «اخلاق و دین»