گسترش: کتابِ «زندگی زیر سقف دودی با لب خاموش!» نوشتهی محمدرضا دژکام به همت نشر دنیس به چاپ رسیده است. زندگی امروزی زنان، سرشار از بحرانهایی است که نیاز به تأمل واقعگرایانه دارد. واکاوی منطقی چالشهایی همچون: دلایل بروز طلاق عاطفی، انجام دادن عملهای جراحی زیبایی به شکل افراطی، اختلالهای شخصیتی، استرس، اضطراب، افسردگی و بحرانهای زندگی زناشویی در برخی از زنان جوان و… از جمله موضوعاتی است که نویسنده با زبانی ساده و درعینحال علمی در این کتاب به آنها پرداخته است.
نویسنده میگوید: سالهای زیادی است که یکی از دغدغههای ذهنیام نگارش کتابی با موضوع چالشهای پیش روی در زندگی امروزی زنان ایرانزمین بوده و با توجه به تجربیات کارهای مشاوره با بانوان سرزمین مادریام، منتظر فرصتی بودم تا این رویداد شکل بگیرد. تماسهای زیادی از جانب بانوان محترم داشتم و هنوز هم هست که مرا به نگارش کتابی برای آنان ترغیب میکرد تا اینکه سرانجام این رؤیا به واقعیت پیوست و این اثر خلق شد.
نوشتن و صحبت کردن در حوزهی چالشهای زندگی زنان بسیار گسترده است و نیاز به بررسی و واکاوی منطقی و ریزبینانه دارد. با یک کتاب یا چند مقاله نمیتوان حق مطلب را ادا کرد و بهسادگی از کنارش رد شد! سالها کار مشاوره با زنان و شنیدن دغدغههای فراوانشان از حیثهای گوناگون، باید سرلوحهی کار متولیان امور فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی و… جامعه قرار بگیرد. باید گوش شنوایی باشد که به دردهای این عزیزان تأمل و تفکر کنند و راهکارهای درست و منطقی به مشکلاتشان آموزش داده شود.
چیزی که قابل توجه است این است که برخی بانوان محترم شاغل هستند، عدهای خانهدار و باید تمام شرایط را در نظر میگرفتم تا به تمام جوانب امر بهخوبی اشراف داشته باشم. چالشهایی در حوزههای گوناگون از جمله: آسیبهای اجتماعی، آسیبهای روانشناختی، چالشهای زندگی زناشویی، بحرانهای فردی و شغلی و… مواردی بودند که تلاش کردم به شکلی قابلفهم و درک، طرح مسأله کنم و به چرایی پیدایش و گسترش آن و راهکارهای پیشگیری و درمان آنها برسم.
قسمتی از کتاب زندگی زیر سقف دودی با لب خاموش!:
در مقولهی روانشناسی روابط زناشویی همیشه به بحثهای جالبی برمیخوریم که آدمی را به اندیشیدن بیشتر وادار میکند.
اینکه چرا برخی از رفتارها در خانمها یا آقایان، گاهیاوقات از حد اعتدال و طبیعیاش فراتر رفته و بهنوعی توجه به آنها باعث رسیدن به یافتههای جدید در این دو قشر و رفتارهایشان میشود.
اساساً زنان (خانمها) موجودات عجیبی هستند که پی بردن به ابعاد وجودی شخصیت و ویژگیهای رفتاری و خصوصیات درونیشان، یکی از موضوعات همیشگی علم نوین روانشناسی بوده و حتی گاهی برای دست یافتن به پاسخهایی برای پرسشهای به جا مانده در ذهن ما، فیزیولوژیستها نیز به کمک روانشناسان شتافتهاند تا بتوانند از دیدگاه فیزیولوژیک و سیستم مغزی و اعصاب مرکزی به این قبیل رفتارها، علل بروز و پیدایش آنها دست یابند و پاسخی منطقی و معقولانه پیدا کنند.
پس فراموش نکنیم آدمی که اشرف مخلوقات از سوی پروردگار یکتا لقب گرفته است، آنقدر رفتارها، گفتارها، شخصیت و منش و خلقوخویَش قابل تأمل و تفکر است که تمام پژوهشگران در همهی عرصههای علوم رفتاری و روانشناسی و روانپزشکی را به خود جلب نموده و توجه به آن شاید روزبهروز برای این افراد دستاوردهای جدید و نویی را نیز به همراه داشته و خواهد داشت.
چرا برخی از زنان (خانمها)، زیاد سخن میگویند؟! یا به عبارت دیگر: به نظر شما چرا زنان زیاد حرف میزنند؟!
از نگاه فیزیولوژیستها و پژوهشگران علوم زیستشناختی، در زنان یک منطقهی ویژه در قسمت جلوی نیمکرهی چپ و چند ناحیه کوچک دیگر در نیمکرهی راست مغز، به صحبت کردن اختصاص دارد.
وجود این مراکز در دو نیمکرهی مغز باعث میشود که زنان انسانهایی سخنگو، پرحرف و هم صحبتهای مناسبی به نظر آیند! اساساً زنان از صحبت کردن لذت میبرند و شاید به همین دلیل است که زیاد حرف میزنند!
نکتهی قابل توجه این است که مناطق ویژهی کنترل حرف زدن در مغز زنان از سایر نواحی دیگر مغز مجزا بوده و به همین خاطر است که زنان میتوانند در حین صحبت کردن، به انجام دادن کارهای دیگری نیز بپردازند! این از جمله دستاوردهای پژوهشگران علوم رفتاری، زیستشناختی و فیزیولوژیستهاست که مقولهی صحبت کردن زنان به حساب میآید و بسیار قابلتوجه و جالب است.
زندگی زیر سقف دودی با لب خاموش! در ۲۲۴ صفحهی رقعی و با جلد نرم چاپ و روانهی کتابفروشیها شده است.
ورشو چندی پیش داستان بیفضیلتی جنگ است و آسیبهایی که گاه تا نسلهای آتی درمانی ندارد.
معرفی کتاب «زندگی زیر سقف دودی با لب خاموش!»
مروری بر کتاب «اخلاق از دیدگاه سارتر و فروید»
معرفی رمان «کتابخواران»
نگاهی به کتاب «اتومبیل خاکستری» نوشتهی آلکساندر گرین