مرور: امروز با گسترش شبکههای اجتماعی و افزایش استفاده و بکارگیری برنامههای مجازی در دنیا شاهد دگرگونی و نوعی سیر نزولی فرهنگ استفاده از رسانه و تولید محتوای ارتباط جمعی هستیم
استفاده ابزاری از زنان، شوخیهای بسیار زننده، انتشار ویدئوهای تمسخرآمیز بر علیه آنها، تولید برنامههای بی محتوا و با زبان بومی محلی در فضای مجازی و تاثیر شگرف و عمیق آنها بر زندگی حقیقی زنان از مهمترین آسیبهای اجتماعی است که رسانهها را موظف میکند تا با دقت نظر بیشتری به مسائل مربوط به زنان بپردازند.
زنان در شکل گیری تمدن و فرهنگ در هر جامعهای نقش بسیار مهم و حائز اهمیتی ایفا میکنند. اصل بیست و یکم قانون اساسی کشور با توجه به این موضوع دولت را موظف به تضمین حقوق زنان در تمام عرصهها کرده است.
از اینرو زنان در خانواده و جایگاههای اجتماعی در مشاغل مختلف با وجود برخی چالشها و موانع همیشه تلاش میکنند تا به بهترین و مطلوبترین نحوه ممکن ایفای نقش داشته باشند.
در دنیای امروز، رسانهها در دفاع از حقوق زنان گامهای موثری برداشته و ابزار مهمی در ارتقا حقوق آنان و انعکاس مشکلات، آسیبهای اجتماعی و انتشار موفقیتها و رشد آنان بر عهده دارند.
با این حال گاهی مواقع، رسانهها برخلاف رسالت خطیر خود که ابزاری در راستای اطلاع رسانی و افزایش آگاهی و بینش جامعه هستند با تزریق اخبار کذب، نادرست و البته به دور از چهار چوب اخلاق رسانهای، اثرات منفی در جامعه و افکار عمومی بخصوص در خصوص زنان بر جای میگذارند.
امروز در حوزه زنان بسیاری از این دست رسانهها با پرداختن به موضوعاتی نظیر تبلیغ عقاید فمنیستی، سوق دادن زنان به استفاده ابزاری از جنسیت آنها موجب بروز آسیبهای اجتماعی جبران ناپذیری برای طیفی از زنان شدهاند.
از این رو وظیفه رسانههای معتبر در احقاق حقوق زنان و کاهش این آسیبها بیش از پیش مهم و غیرقابل انکار است.
رسانهها با توجه و نگاه بیشتر به موفقیتهای بانوان در عرصههای مختلف و پرداختن به محرومیتها و مشکلات و البته توانمندیهای آنان میتوانند مانند یک اهرم در کاهش استرسها و دیدگاههای منفی زنان در خصوص مسائل مربوط به آنان ایفا کنند.
لذا در راستای القای اندیشهها و توانمندسازی در حوزه زنان، حضور پررنگ آنان در عرصه رسانه نیز بسیار حائز اهمیت است.
تاکنون اثرگذاری زنان در ساختن جوامع انسانی کمتر مورد توجه رسانهها بوده است، زیرا برخورد جوامع مختلف با مساله زنان یکسان نبوده و بهطور طبیعی در بسیاری از آنها به دلیل فقدان یک جایگاه شایسته و هویت مستقل برای این قشر، گویی هیچگاه ضرورتی درباره آنان احساس نشده است.
لازم است زنان اهل قلم و رسانه با دقت نظر بیشتری با همنوعان خود در مسیر توسعه فردی و اجتماعی زنان جامعه همگام و همراه باشند. چراکه این همسویی و همراهی میتواند باهم افزایی زنان در عرصههای مختلف ورزشی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و…بارشد و شکوفایی و بالندگی چشمگیر و بسیار درخشانی همراه باشد.
زنان در همه ادوار و مقاطع حساس کشور ثابت کردند تا چه اندازه مقتدر و توانمند هستند.
ارزش گذاری و ارج نهادن به هویت زن در هر جامعهای از وظایف مهم رسانههای آن جامعه محسوب میشود.
نگاهی به ترجمهی جدید «غرور و تعصب»
منی برای اندیشمندان و هنرمندان شد تا ایدههای جاودان و آثار ماندگار خلق کنند.
زندگی مسئلهای نیست که باید حل شود، بلکه واقعیتی است که باید تجربه شود.
امروز سالروز درگذشت حسین پژمان بختیاری است.
زامبیها چگونه وارد دنیای ما شدند؟