مقدمهی مترجم
دکتر براک کلارک نویسندهی معاصر و استاد نگارش خلاق در دانشگاه بودین ایالت مین آمریکاست. عمده شهرت او توانایی شگفت انگیزش در آفرینش کمدیهای تاریک و طنزهای تلخ دربــارهی مـردم عادی آمریکا و چالشهای زندگیشان است.
کلارک تاکنون مقالات متعدد، چندین مجموعه داستان کوتاه و پنج رمــان منتشر کرده که برخی از آنها برندهی جوایز فاخر ادبــی شــدهاند، از جملــه مجموعه داستان کوتاهش آنچه نمیدانیم که جایزهی مری مکارثی را از آن خود کردهاست. فلوشیپهای متعدد او در زمینهی ادبیات را هم میتوان از دستاوردهای دیگر زندگی ادبی این نویسنده دانست.
همچنان که در شخصیتهای اصلی همین رمان و رمان پسر سفیدپوست معمولی ، یعنی سام و لامار مشهود است، کلارک علاقهای خاص به توصیف شخصیتهای بسیار ساده و ناشی و بداقبال دارد. او در مصاحبهای با تارنمای بوکسلات میگوید: «لامار و سام هر دو تلاش میکنند آدمهای خوبی باشند، با این حال، آخرش هم نمیتوانند اعتبار اخلاقی کسب کنند. من عاشق آفریدن این طور شخصیتها هستم. شخصیت اول رمانهای کلارک مدام بهدنبال کشف و خودشناسی است و فلسفهی روشن بینانهای در مواجهه با خوبی و بدی و شجاعت و ترس دارد.
رمان «راهنمای به آتش کشیدن خانهی نویسندگان» در نیوانگلند پرفروشترین اثر کلارک در سال ۲۰۰۷ در آمریکا و پس از آن در انگلستان و استرالیا و نیوزیلند منتشر و به زبانهای فرانسوی، هلندی ،اسپانیایی ،آلمانی، ایتالیایی، پرتغالی و اکنون به فارسی ترجمه شده است. این رمان که در قالب زندگینامه نوشته شده خود آموز داستان نویسی است. راهنمای خطرها و کلیشهها و دشواریهایی است که نویسنده در روایت داستان با آنها سروکار دارد.
گاهی فقط یک عبارت یا یک جمله به حادثهای منجر میشود، حرکتی بر میانگیزد یا اثری خلق میکند. راهنمای بهآتش کشیدن خانهی نویسندگان در نیوانگلند، از همان چند سطر اول من را واداشت تا تجربهی ترجمه را به وادی رمان بکشانم و اولین کسی باشم که دکتر براک کلارک نویسندهی توانمند ایــن کتاب را به فارسی زبانان معرفی میکند.
کتاب «راهنمای به آتش کشیدن خانهی نویسندگان» با ترجمهی الهام عسکری در نشر ایماژ چاپ شده است.
اثری، حاصل سالها فکر و مطالعه، و پاسخی عمیق و بنیادی به پرسشهای پیرامون ماهیت، نقش و جایگاه زن در روند ساختن هویت و حقیقت انسانی.
«سرزمین زیکولا» قانونی سخت و منصفانه دارد.
آیا میتوان جنون را نه به عنوان بیماری، بلکه به عنوان شیوهای برای مواجهه با دردهای وجودی تفسیر کرد؟
بوکاک استدلال میکند که روانکاوی فروید میتواند بهعنوان لنزی برای تحلیل انتقادی جامعهی مدرن به کار رود.
محتوای رمان، انسجامی مثالزدنی دارد و حجم عظیم جزئیات دقیق تاریخی، علمی و فرهنگی خواننده را به شگفت وامیدارد.