img
img
img
img
img

صلح در اندیشه‌ی حافظ

مفهوم صلح، رواداری و پرهیز از خشونت از مفاهیم اساسی در تفکر حافظ است. در ذهن و زبان حافظ گفتمان غالب رواداری، پرهیز از خشونت و ترویج صلح و دوستی است؛ به نظر او آسایش دو گیتی تفسیر دو حرف بیش نیست؛ با دوستان مروت و با دشمنان مدارا و آن‌کس که خشونت پیشه کند سود و سرمایه خود را یکجا به باد می‌دهد.این شاعر بزرگ علاوه بر تأکید بر صلح و دوستی راهکار های رسیدن به صلح را بیان کرده است. در اشعار حافظ راهکارهای رسیدن به صلح، نگاه چند بعدی به مسائل، دگرخواهی و اهمیت به هم‌نوع، دوستی با دیگر پدیده‌های هستی و نگرش یکپارچه به عالم معرفی شده است.

مرکز فرهنگی شهرکتاب با همکاری کمیته‌ی صلح و ادبیات انجمن علمی مطالعات صلح ایران و به مناسبت روز بزرگداشت حافظ، نشست «صلح در اندیشه‌ی حافظ» را در روز سه‌شنبه ۱۸ مهر ساعت ۱۶ برگزار می‌کند. در این نشست موسی اکرمی، علیرضا قیامتی، مسعود زنجانی، اردشیر منصوری و آزاده دوست‌الهی درباره‌ی صلح و رواداری در اندیشه‌ی حافظ سخن می‌گویند.

علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، مرکز فرهنگی شهر کتاب مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  مخاطرات اندیشه‌ی یک فیلسوف

گفت‌وگو با البرز حیدرپور

  آن چیزی که ما را از مردن باز‌می‌دارد

یادی از فردریک جیمسون

  سنگ نیلی

شعری از برنده‌ی نوبل ادبیات

  هرچه از عمر انسان بگذرد باید لذت عمیق‌تری ببرد

اکهارت، مانند مولوی و عین‌القضات در فرهنگ ما و بسیاری از عارفان در فرهنگهای دیگر، معتقد است که اخلاقی زیستن یعنی فراموشی خود و تنها اندیشیدن به دیگران.

  داستانی درباره‌ی اهمیت آزادی و اخلاق تصمیم‌گیری

نگاهی به کتاب «۲۰۶۵ تناقض در انتخاب»