img
img
img
img
img
تفسیر عهدجدید (انجیل) با تکیه بر روایات مرتبط با زنان

انتشار تفسیر آیات و روایات مرتبط با زنان در عهد عتیق و جدید

انصاف‌نیوز: نسرین حیدرزاده اصفهانی گردآورنده‌ی یک مجموعه تفسیری زنانه‌نگر به کتاب مقدس به نام‌های ۱- تفسیر عهدجدید (انجیل) با تکیه بر روایات مرتبط با زنان و ۲- تفسیر عهد عتیق (تورات) با تکیه بر روایات مرتبط با زنان است. کتاب (تفسیر عهد جدید) با ۴۳۲ صفحه در سال ۱۴۰۰ و کتاب (تفسیر عهد عتیق) با ۸۰۲ صفحه در سال ۱۴۰۳ توسط انتشارات کویر به چاپ رسید. 

مسأله‌ی اصلی این دو کتاب، بازخوانی جایگاه زنان در عهد عتیق (تورات) و عهد جدید (انجیل) است. نویسنده برای نگارش کتاب اول از ۱۰۶ منبع فارسی، ۳۱۸ منبع انگلیسی و ۶۲ منبع الکترونیک و برای نگارش کتاب دوم از ۸۹ منبع فارسی، ۴۳۳ منبع انگلیسی و ۱۶۵ منبع الکترونیک استفاده کرده است.

مطالعه‌ی این دو کتاب به علاقه‌مندانِ پژوهش در حوزه‌های ۱- مطالعات تطبیقی میان حقوق زنان و ادیان، ۲-مطالعات تطبیقی در ادیان ابراهیمی و ۳- مطالعات تفسیری کتاب مقدس پیشنهاد می‌شود. 

هدف این کتب پاسخ به دو سوال زیر است:

۱-زنان در تورات و انجیل و کتب دینی یهودیان و مسیحیان چگونه به تصویر کشیده شده‌اند؟

۲- روایات مرتبط با زنان در تورات و انجیل از دیدگاه پژوهشگران یهودی و مسیحی چه تفاسیری دارد؟

عمده‌ترین محورهای کتابِ تفسیر عهد عتیق شامل ۱-تفسیر روایات مرتبط با زنان در عهد عتیق، ۲-بررسی شخصیت زنان تاثیرگذار در تورات و ۳- بررسی جایگاه زنان در کتب دینی یهودیان است. پانزده زنی که نویسنده به طور مفصل به تحلیل شخصیت آن‌ها در تورات می‌پردازد: ۱- حوا (همسر آدم)، ۲- سارا (مادر اسحاق)، ۳- هاجر (مادر اسماعیل)، ۴- ربکا (همسر اسحاق) ۵- لیه (همسر یعقوب) ۶- راشل (مادر یوسف)، ۷- همسر لوط، ۸- حلده (یک نبیه)، ۹- ابیگل (همسر داود)، ۱۰- استر (همسر خشایارشاه)، ۱۱-ملکهوشتی (همسر خشایارشاه)، ۱۲- دبوره (یک نبیه)، ۱۳- میریام (خواهر موسی)، ۱۴- صفورا (همسر موسی)، ۱۵- الیشابع (همسر هارون) هستند. 

عمده‌ترین محورهای کتابِ تفسیر عهد جدید شامل:  ۱ ـ تفسیر روایات مرتبط با زنان در اناجیل چهارگانه، ۲ ـ بررسی نگرش و عملکرد حضرت عیسی و حواریون در مواجهه با زنان، ۳ ـ نقش و جایگاه زنان در گسترش مسیحیت اولیه و ۴ ـ بررسی شخصیت زنان تأثیرگذار در اناجیل است.

چهارده زنی که نویسنده  به بررسی شخصیت آن‌ها در انجیل می‌پردازد: ۱- مریم مادر عیسی، ۲- مریم مجدلیه، ۳- مارتا بتانی، ۴- لیدیه، ۵- مریم مادر یعقوب، مریم همسر حلفی، مریم مادر مرقس، ۶-فیبی، ۷- پریسکا، ۸-بونیاس، ۹-حنا، ۱۰- دختران فیلیپ، ۱۱- افودیه و سینتیخی، ۱۲-تریفینا، تریفوسا، پرسیس، ۱۳- طابیتا، ۱۴- راحاب  هستند.

نویسنده در کتاب (تفسیر عهد عتیق بر اساس روایت مرتبط با زنان) فرهنگ و قوانین یهودیان در مورد ۱- ازدواج و مهریه، ۲- تولد نوزادان دختر، ۳- احکام سنگسار، ۴- احکام طهارت زنان، ۵- کنیزان و بردگان زن، ۶- ارث و اموال زنان، ۷- ناباروری زنان و ۸- احکام مرتبط با امور خانه‌داری زنان و ۹- تحصیل زنان را بررسی می‌کند. 

همچنین در کتاب (تفسیر عهد جدید با تکیه بر روایات مرتبط با زنان) بر یازده روایت انجیل که زنان کاراکتر اصلی آن هستند تمرکز کرده و نظرات مفسران و پژوهشگران را در مورد این روایات بیان می‌کند. روایاتی همچون: ۱- روایت گفتگوی حضرت عیسی و زن سامری ۲- روایت ایمان زن غیریهودی، ۳- روایت مادر و برادران عیسی، ۴- روایت شفای زن گوژپشت، ۵- روایت شفای مادر زن پطرس، ۶- روایت شفای زن دچار خونریزی  و زندهشدن دختر کنیسه، ۷- روایت ایمان زن بدکاره، ۸- روایت سنگسار زن زناکار، ۹- روایت ملکه صبا در اناجیل و تورات، ۱۰- روایت حضور حضرت عیسی در خانه مریم و مارتا، ۱۱- روایت زنده شدن ایلعازر. 

در این دو کتاب، ذیل بررسی شخصیت‌های زنان و روایات مرتبط با آنها بر الهیات فمینیستی یهودی و مسیحی و شاخههای آن نیز توجه شده و نظرات فمینیستهای یهودی و مسیحی  بر روایات نیز بیان می‌شود. 

در کتاب (تفسیر عهد جدید)  نویسنده، نقش و جایگاه زنان در وقایع پیرامون مصلوب شدن حضرت عیسی همچون ۱- تدهین حضرت عیسی در بیت عنیا، ۲- دستگیری حضرت عیسی توسط سربازان، ۳- صحنه مصلوب شدن حضرت عیسی، ۴- روایت حضور زنان در تدفین و تدهین حضرت عیسی، ۵- روایت نبوت همگانی در عید پنجاهه و همچنین نگرش و عملکرد حواریون درباره زنان را بر اساس اناجیل چهارگانه  و کتاب اعمال رسولان بررسی کرده و به طور خاص دیدگاه پولس درباره زنان را بیان می‌کند. 

از طرفی جایگاه زنان در گسترش مسیحیت اولیه را با بیان مقامات رایج زنان در کلیسا همچون مقام بیوه زنی، مقام باکره‌ها، مقام مقدسین یا حضرات، مقام شماسان یا خادمه‌ها، مقام کوشش کنندگان، مقام همکاران و مقام رسولان بررسی می‌کند. 

در کتاب تفسیر عهد عتیق نیز جایگاه زنان در حکایات، سنت یهود و کتب سنتی یهودیان (همچون تلمود) بررسی می‌شود.

كلیدواژه‌های مطلب: برای این مطلب كلیدواژه‌ای تعریف نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترين مطالب اين بخش
  شهر درونت را کشف کن

نویسنده در میان تمامی فصول تلاش کرده مستقیم و غیرمستقیم به بیان تفاوت مسافر و توریست بپردازد و خود نیز در سفرهایش بسته به موقعیت و ضرورت در میان این دو نقش رفت‌وآمد کند.

  گاه یک عبارت یا جمله به حادثه‌ای منجر می‌شود

توانایی شگفت‌انگیز در آفرینش کمدی‌های تاریک و طنزهای تلخ دربــاره‌ی مـردم عادی آمریکا و چالش‌های زندگی‌شان

  گسست از هستی

انسان موجودی است که «دیگر نمی‌تواند حیوان باشد، اما هنوز خدا نشده است.»

  رستگاری جمعی در قلمرو برزخ

نگاهی به «قلمرو برزخ» نونا فرناندز

  شرحی بر رنج‌های سعادت

چگونه تجربه عشق به چالشی برای هویت ما تبدیل می‌شود؟